VIDEO 4 mai, ziua "Războiul Stelelor"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"May the force be with you" (Forţa fie cu tine) pronunţat destul de aproape de "May 4th be with you" (4 Mai fie cu tine), a transformat ziua de astăzi în ziua oficială a filmului-fenomen "Star Wars".

La 33 de ani de la lansarea primului episod al seriei, celebra replică rostită de maestrul Yoda are milioane de fani în întreaga lume.

Creatorul "Star Wars", George Lucas, şi-a negociat cu studiourile Fox un contract extrem de avantajos: control total asupra producţiei plus 40% in profitul scos din produsele promoţionale. Primul film a fost produs cu numai 11 milioane de dolari. În cei 33 de ani de la primul episod al seriei, încasările s-au ridicat la 4,3 miliarde de dolari.

"Star Wars" este filmul care a reuşit să strângă sume uriaşe de bani din vânzarea produselor promoţionale. În prezent se comercializează orice, de la îmbrăcăminte, accesorii, jucării, jocuri video, cărţi, postere, statuete sau chiar hăinuţe pentru animale de companie.

În 2002, regizorul George Lucas a sponsorizat primul festival care a premiat scenariile realizate de fani în care erau continuate poveştile celebrilor eroi.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite