Zerul, bogat în vitamina B13

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Are în compoziţie o varietate de vitamine, de minerale, precum calciul, potasiul şi magneziul, dar şi unii acizi lactici care pot fi absorbiţi rapid în organism (acizii dextrogiri).

„Zerul conţine acidul orotic, cunoscut sub numele de vitamina B13, care ajută la scăderea nivelului colesterolului, protejează flora intestinală, stimulează dezvoltarea şi regenerarea celulelor şi menţine sănătatea inimii şi a ficatului", precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie.

Mod de preparare şi de administrare

În acelaşi timp, zerul stimulează metabolizarea acidului folic (vitamina B9), important mai ales pentru femeile însărcinate şi pentru cele care alăptează, deoarece previne anomaliile sistemului nervos şi ale coloanei vertebrale la făt. Cura cu zer este indicată anemicilor, hipertensivilor, bolnavilor de gută şi de cancer.

Ingrediente: Zerul de casă se prepară din lapte şi din suc de lămâie.

Preparare: La doi litri de lapte se adaugă şase linguriţe de suc de lămâie. După ce laptele a fiert, se îndepărtează vasul de pe foc, se adaugă sucul de lămâie şi se strecoară conţinutul printr-un tifon. Astfel, din acest amestec se obţine brânză dulce şi zer. Cura cu zer (câte 500 ml zilnic, dimineaţa, prima cană, iar a doua - pe parcursul zilei) trebuie urmată trei săptămâni. 

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite