Zece remedii împotriva transpiraţiei excesive

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Remedii naturale împotriva transpiraţiei excesive care merită încercate.
Remedii naturale împotriva transpiraţiei excesive care merită încercate.

Transpiraţia este un proces natural de reglare a temperaturii corporale, însă poate fi favorizată şi de stările anxioase, stres sau frică. A transpira este perfect normal, dar dacă ai tendinţa să transpiri excesiv fără ca mediul ambiant să prezinte temperaturi crescute şi fără să fii expus unor situaţii stresante, ar fi bine să mergi la un control medical.

Transpiraţia excesivă – hiperhidroza – poate avea multiple cauze medicale, între care obezitatea, carenţele nutriţionale, afecţiunile cardiovasculare, diabetul, hipertiroidia, menopauza sau leucemia.

Palmele, zona subraţului, fruntea, scalpul şi tălpile sunt zonele cel mai frecvent afectate.

Pe lângă faptul că transpiraţia excesivă îţi poate întrerupe activităţile zilnice, aceasta poate fi un motiv serios de jenă sau anxietate, aspecte care nu fac decât să amplifice procesul de transpiraţie.

Soluţii permanente împotriva transpiraţiei excesive există, cum ar fi injectarea cu botox în zonele cu probleme, însă nu oricine îşi permite astfel de proceduri.

Iată o listă de remedii naturale împotriva transpiraţiei excesive care merită încercate.

Oţetul din cidru de mere are efect astringent, deci poate reduce semnificativ transpiraţia. Câteva comprese aplicate pe zonele care transpiră abundent vor rezolva problema.

Bicarbonatul de sodiu este un antiperspirant natural care absoarbe umezeala şi previne dezvoltarea bacteriilor pe suprafaţa pielii, cauza principală a mirosului corporal neplăcut. De asemenea, bicarbonatul ar capacitatea de a regla pH-ul în zonele de piele care transpiră abundent deoarece are efect alcalinizant. Poţi pune câteva linguriţe de bicarbonat în apa din cadă.

Ceaiul de salvie are efect antringent şi antiperspirant iar magneziul şi vitamina B din plantă ajută la reglarea activităţii glandelor sudoripare. De asemenea, salvia are efect calmant şi previne stările anxioase şi stresul.

Ceaiul negru poate fi şi el un aliat împotriva transpiraţiei excesive. Taninii din frunzele de ceai au proprietăţi astringente şi distrug bacteriile care cauzează apariţia mirosului neplăcut.

Compresele cu infuzie de arin au proprietăţi antibacteriene şi antimicrobiene şi micşorează porii, prevenind astfel transpiraţia abundentă.

La fel de eficient împotriva transpiraţiei poate fi uleiul esenţial de santal alb, care are calităţi antiseptice, antifungice şi astringente, uleiul de cocos, bogat în acid lauric, care distruge bacteriile, sau sucul de lămâie, care maschează mirosul neplăcut.

Consumul de suc de iarbă de grâu şi de roşii ajută la eliminarea toxinelor din fluxul sanguin, iar vitaminele, mineralele şi antioxidanţii conţinuti reglează temperatura corpului.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite