Zece obiceiuri alimentare care te vor ajuta să slăbești. Sunt ușor de realizat și nu necesită eforturi

0
Publicat:

Pierderea în greutate poate fi dificilă, iar ceea ce funcționează pentru unii, s-ar putea să nu funcționeze și pentru tine. Dar nutriționiștii ne dau câteva sfaturi pe care să le respectăm, pentru a pierde mai ușor în greutate. Calitatea alimentelor și tipul lor sunt foarte importante.

Obiceiuri alimentare care te ajută să slăbești
Obiceiuri alimentare care te ajută să slăbești

Vestea bună este că, dacă încerci să topești grăsimea de pe abdomen și să slăbești, caloriile sunt doar un factor la care trebuie să fii atent. Calitatea alimentelor, compoziția nutrienților și momentul meselor și gustărilor tale au o influență majoră și asupra taliei tale.

Cantitatea și tipul de exerciții pe care le faci, nivelul de stres și calitatea somnului joacă, de asemenea, un rol cheie și în dimensiunea taliei tale.

Când vine vorba de obiceiuri alimentare, micile schimbări contribuie în mare măsură la slăbit.

1 Mănâncă mai puțin zahăr

Acest lucru nu înseamnă că trebuie să renunți la desert, dar sigur vei scăpa de câteva kilograme dacă vei reduce consumul general de zahăr, care poate fi găsit în băuturi cu cafea, sucuri, bomboane, produse de patiserie, condimente, cereale și o gamă largă de alte alimente procesate, indică Eat This.

2 Mănâncă mai multe proteine ​​la micul dejun

Micul dejun este adesea luat pe fugă și conține ceva cu zahăr și o cafea, sau este omis cu totul. Consumul proteinelor în micul dejun poate favoriza pierderea în greutate și îmbunătățirea sănătății musculare, potrivit Societății Americane pentru Nutriție. Este, de asemenea, legat de sațietate și de reglarea glucozei. Aceștia sunt toți factori care pot ajuta la slăbit.

3 Mănâncă mai multe fibre

Din păcate, mulți adulți nu au un aport suficient din acest nutrient important. Fibrele ajută la senzația de sațietate pe tot parcursul zilei, ceea ce poate duce la mai puține gustări și, de asemenea, favorizează sănătatea digestivă. De asemenea, fibrele pot încetini absorbția glucozei în organism, ceea ce duce la o energie mai stabilă.

4 Consumă mai multe fructe și legume

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) dezvăluie că doar unul din 10 adulți consumă suficiente fructe și legume zilnic. În funcție de vârstă și sex, aceste recomandări susțin că adulții ar trebui să mănânce una și jumătate până la două căni de fructe pe zi și două până la trei căni de legume.

5 Evită să te înfometezi

Cu toții am mai trecut prin asta. Suntem ocupați și sărim peste o masă sau o gustare, ceea ce duce la o foame teribil, mai târziu. Acest lucru poate duce la supraalimentare și ne poate îngreuna sarcina de a slăbi.

Evită să te înfometezi, mâncând mici gustări pe tot parcursul zilei. Dacă mănânci ceva la fiecare trei până la patru ore, ar trebui să eviți să îți fie foame excesivă.

6 Nu mai mânca înainte de culcare cu cel puțin două ore

Urmărește să iei ultima masă a zilei cu cel puțin două ore înainte de culcare. Cercetările arată că mâncatul prea aproape de ora de culcare poate duce la creșterea în greutate și la un aport caloric mai mare, împiedicându-te să slăbești.

Poți savura în continuare o pătrățică de ciocolată neagră sau un castron cu fructe pentru desert, doar lasă două ore de timp pentru digestie înainte de culcare. Acest lucru poate, de asemenea, îmbunătăți somnul general și poate reduce simptomele digestive, cum ar fi refluxul.

7 Combină nutrienții la mese și gustări

O mână de biscuiți, o banană sau un baton granola nu sunt opțiuni grozave de gustare în sine. Acest lucru se datorează faptului că toate sunt pe bază de carbohidrați, ceea ce nu duce la o gustare foarte sățioasă și poate duce la o creștere și apoi o pierdere de energie.

În schimb, adaugă proteine ​​și/sau grăsimi la alimentele pe bază de carbohidrați. Biscuiții înmuiați în humus sau serviți cu brânză sunt exemple grozave. De asemenea, poți savura o banană cu unt de arahide sau nuci întregi și poți schimba batonul de granola cu o opțiune cu mai puțin zahăr

8 Limitează carbohidrații procesați

Biscuiții, batoanele granola și pâinea menționate mai sus sunt bune să le consumi la mese și gustări. Cu toate acestea, carbohidrații procesați ca aceștia e mai probabil să aibă adăugat sare și zahăr și conțin aditivi și conservanți care nu te vor ajuta la slăbit.

9 Mănâncă după ce faci exerciții

Consumul unei combinații de proteine ​​și carbohidrați în decurs de 45 de minute de la încheierea exercițiului poate ajuta nu numai să îți refaci mai bine mușchii, dar te poate ajuta și să slăbești. Acest obicei înlocuiește carbohidrații stocați folosiți pentru a susține antrenamentul și poate fi o sursă de fibre și proteine.

Un smoothie cu pudră de proteine ​​sau iaurt grecesc, unt de arahide și fructe sau un amestec de trasee sunt exemple de gustări post-exercițiu care conțin proteine ​​și carbohidrați.

10 Evită caloriile „goale”

Caloriile goale sunt cele din grăsimile solide și zahărul adăugat. Grăsimile solide sunt bogate în grăsimi saturate sau trans și includ alimente precum untul, margarina și grăsimile animale. Aceste alimente oferă multe calorii, dar nu prea multă valoare nutritivă sau sațietate.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite