VIDEO Astăzi este ziua internaţională a fericirii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziua internaţională a fericirii este marcată, în fiecare an, pe data de 20 martie. A fost proclamată de Adunarea Generală a ONU în rezoluţia 66/281 din 12 iulie 2012, în scopul evidenţierii faptului că fericirea şi starea de bine reprezintă aspiraţii omeneşti universale.

Iniţiativa marcării zilei internaţionale a fericirii a aparţinut Regatului Bhutan, care, la începutul anilor '70, a înlocuit Produsul Intern Brut cu un alt indicator al bunăstării populaţiei, numit "Fericirea Naţională Brută", informează Agerpres.

În anul 2015, Fundaţia Naţiunilor Unite, împreună cu artistul Pharell Williams, organizează, la 20 martie, un eveniment la sediul ONU din New York, la care sunt invitaţi să participe, în special, tineri. În discursurile lor, Pharell Williams, Philippe Cousteau şi Sylvia Earle, ultimii doi sunt experţi în climatologie, vor sublinia influenţa schimbărilor climatice asupra fericirii şi bunăstării populaţiei, aceasta fiind tematica ediţiei din 2015 a Zilei internaţionale a fericirii. 

Se va explica modul în care schimbările climatice sunt unul din factorii declanşatori ai unor fenomene meteo extreme, precum furtuni, inundaţii şi secetă, toate având un impact extrem de negativ asupra satisfacţiei de viaţă a oamenilor afectaţi.

În plus, Fundaţia Naţiunilor Unite a creat şi site-ul liveearth.org, unde circa un miliard de oameni sunt aşteptaţi să semneze o petiţie pentru luarea de măsuri pentru combaterea modificărilor climatice.

Problematica influenţei schimbărilor climatice asupra bunăstării şi fericirii umane este cu atât mai relevantă cu cât, în decembrie 2015, liderii din fiecare ţară membru ONU se vor întâlni, la Paris, pentru a marca acţiunile împotriva schimbărilor climatice ca fiind o prioritate globală.

Pe lângă această abordare serioasă a ediţiei 2015 a Zilei internaţionale a fericirii, Fundaţia Naţiunilor Unite şi Pharell Williams vor găzdui cea mai mare petrecere online. Mai exact, la 20 martie, utilizatorii Internetului sunt invitaţi să posteze pe site-ul globalhappyparty.com fotografii în ipostaze vesele, ce vor fi apoi transformate în animaţii acompaniate, pe fundal, de melodia intitulată sugestiv ''Happy'', pentru care Pharell Williams a primit, în 2014, premiul Grammy pentru cea mai bună interpretare pop solo.

Ce înseamnă fericirea?

Într-un clip videoclip realizat de ONU cu ocazia zilei internaţionale a fericirii, mai mulţi oameni selectaţi din diverse colţuri ale lumii definesc fericire.

„Cum poţi să fii fericit când eşti singur? Să-mi explice şi mie cineva. Am fost fericită cu soţul meu, dar de cânt a plecat, viaţa e pustie“, spune o femei în vârstă din Italia.

Un bărbat din India de Nord afrimă: „Sunt fermier. Sap pământul şi aştept să plouă. Atunci când plouă, cu binecuvântarea lui Dumnezeu, un fermier e fericit“

În viziunea unei alte femei, de data aceasta din Africa de Sud, fericirea este strâns legată de muzică: „Ştiţi, atunci vorbim de fericire, muzica... mă face foarte fericită. Am descoperit secretul. Acesta este muzica. Dacă ai o problemă, odată ce începi să asculţi muzica, simţi fericirea în adâncul inimii tale“.

O femeie din Combodgia mărturiseşte că este „inifinit de fericită, pentru că are un soţ foarte bun şi că acest lucru e ca şi cum ai avea o comoară acasă“

   

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite