Trucuri eficiente pentru detoxificarea ficatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Începe dimineaţa cu un pahar de apă călduţă în care ai stors jumătate de lămâie şi ai adăugat o lingură de ulei de măsline.
Începe dimineaţa cu un pahar de apă călduţă în care ai stors jumătate de lămâie şi ai adăugat o lingură de ulei de măsline.

Starea continuă de oboseală este unul dintre semnele care arată că ficatul nu mai funcţionează la capacitate maximă. Vestea bună este că poţi rezolva acest lucru rapid cu ajutorul unei cure de detoxificare.

Ce să consumi la micul-dejun

Micul dejun reprezintă cea mai importantă masă a zilei, fără de care organismul nostru nu ar avea energia necesară să facă faţă activităţilor zilnice. În plus, lipsa micului dejun te va obosi şi te va face morocănos. Astfel, în timpul curei de 15 zile, îţi sugerăm să-ţi începi dimineaţa cu un pahar de apă călduţă în care ai stors jumătate de lămâie şi ai adăugat o lingură de ulei de măsline de bună calitate şi o lingură de miere. Această băutură te va ajuta să elimini toxinele din organism şi va activa funcţiile organelor, în special a ficatului.

Apoi, îţi poţi prepara un smoothie sănătos din următoarele ingrediente:

- Un fruct la alegere: măr sau pară

- Jumătate de banană bine coaptă

- O mână de frunze proaspete de spanac

 - O linguriţă de spirulină sub formă de pudră

- Două prune uscate

- O mână de nuci, la alegere (nuci, migdale sau alune), care să fie deja hidratate

- Un vârf de cuţit de ghimbir pudră şi unul de scorţişoară

- O linguriţă de drojdie de bere (pudră)

- O lingură de ulei de cocos.

Se amestecă toate ingredientele până când se obţine o textură cât mai omogenă şi se bea treptat, pe tot parcursul dimineţii. Această băutură extrem de nutritivă va regla nivelul zahărului din sânge, va elimina stările de anxietate şi, bineînţeles, va normaliza funcţia hepatică.

Ce să mănânci la masa de prânz

Încearcă să mănânci cât mai echilibrat posibil şi evită să-ţi umpli stomacul pănă la refuz. Meniul tău ar trebui să includă:

- Salate şi legume

Află pe clicksanatate.ro şi alte trucuri pentru detoxificarea ficatului

De ce creşte apetitul sexual pe timpul verii

Talpa-gâştii, leac pentru inimă şi depresie 

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite