Video Trei semne că ești obsedat de zahăr și cum să te eliberezi din această capcană. Trucurile unui medic

0
Publicat:

Ești mereu tentat de zahăr și nu reușești să te desprinzi de gândul la el? Acesta este doar unul dintre semnalele care indică faptul că microbiomul tău ar putea necesita o recalibrare. Un expert oferă câteva sfaturi utile pentru a-ți optimiza sănătatea intestinală.

Specialiștii subliniază importanța menținerii sănătății microbiomului intestinal prin reducerea consumului de zahăr procesat și prin introducerea în dietă a alimentelor bogate în probiotice, cum ar fi murăturile și ceaiurile din plante fermentate.

Deși preparatele precum kimchi și kombucha au beneficii cunoscute, România oferă alternative locale care pot susține sănătatea intestinală. Este esențial ca persoanele interesate de îmbunătățirea sănătății lor să adopte o alimentație bazată pe alimente integrale și să consulte medicii înainte de a utiliza suplimente sau remedii naturale, mai ales în cazul afecțiunilor medicale existente.

Această abordare sustenabilă nu doar că promovează un microbiom sănătos, ci contribuie și la o stare generală de bine, după cum precizează și o expertă americană în sănătate naturală și frumusețe într-o postare pe TikTok (VEZI VIDEO), în care vorbește despre cele trei semne care îți arată că dependența de zahăr, dar și despre trucuri simple și eficiente pentru a scăpa de acest viciu.

Cele trei semne ale dependenței de zahăr și trucuri simple pentru a scăpa din capcană Colaj TikTok
Cele trei semne ale dependenței de zahăr și trucuri simple pentru a scăpa din capcană Colaj TikTok

Pofta de dulce, limba încărcată și balonarea frecventă – semne că ești dependent

„Tânjești constant după zahăr și nu te poți opri să te gândești la el? Limba ta poate avea un strat albicios, ceea ce ar putea indica prezența Candida. Te balonezi pe parcursul zilei, astfel încât, chiar dacă te trezești cu un abdomen plat, pe măsură ce ziua avansează, balonarea se intensifică? Aceste simptome ar putea fi asociate cu o alimentație bogată în zaharuri procesate”, susține dr. Janine Bowring pe rețelele de socializare.

Murăturile și alimentele fermentate: aliatul tău în detoxifiere

Pentru a reduce consumul de zahăr procesat, specialista a oferit câteva sugestii simple, dar extrem de utile: „Pentru a curăța microbiomul, este recomandat să consumi mai multe alimente bogate în probiotice. Alimente precum varza murată, kimchi și kombucha sunt excelente pentru a reintroduce probiotice benefice în intestin. De asemenea, ar fi util să iei un supliment de probiotice de înaltă calitate, asigurându-te că este formulat pentru sistemul digestiv uman și că nu conține stearat de magneziu. În plus, poți lua în considerare o detoxifiere împotriva candida și a paraziților, folosind unele dintre plantele mele preferate, cum ar fi nuca neagră, oregano, artemisia (Artemisia annua, cunoscută drept pelinul dulce, conține artemisinină ca substanță activă - n.red.) și cuișoarele".

La fel de util ar fi să optezi și pentru alimente integrale, să eviți băuturile dulci și să înlocuiești gustările cu fructe naturale.

Alternative românești la kimchi și kombucha pentru aportul de probiotice

Kimchi și kombucha, menționate de specialistul american, sunt preparate specifice culturii coreene și japoneze, și, deși au beneficii pentru sănătate, nu sunt foarte cunoscute în România.

Totuși, există alternative în bucătăria românească, care pot oferi beneficii similare. Printre alternativele la kimchi se numără murăturile și salata de varză. Românii au o tradiție îndelungată în conservarea legumelor, iar murăturile (castraveți, varză, morcovi) sunt un exemplu perfect. Acestea sunt fermentate și oferă probiotice benefice pentru sănătatea intestinală. Varza murată, în special, are un conținut ridicat de vitamina C și poate ajuta la digestie.

O altă opțiune este salata de varză, preparată din varză proaspătă și condimente. Deși nu este fermentată, ea oferă beneficii nutriționale similare.

Pentru kombucha, o alternativă ar putea fi ceaiul din plante fermentat. În România, ceaiurile din plante sunt foarte populare, iar un ceai fermentat poate oferi un efect similar, fiind o sursă de antioxidanți și sprijinind sistemul imunitar.

Sideritis, cunoscută și sub denumirea de Iarba de Munte, este o plantă aromatică utilizată în medicina populară românească, apreciată pentru proprietățile sale antioxidante și antiinflamatorii. Aceasta se poate prepara sub formă de ceai, având un gust plăcut și beneficii pentru sănătate.

Iaurtul și kefirul, fructele și legumele, printre cele mai inspirate alegeri

De asemenea, un consum regulat de alimente bogate în fibre poate susține bacteriile benefice din intestin. Fructele, legumele, cerealele integrale și leguminoasele sunt excelente pentru menținerea unui microbiom sănătos.

Alte alimente fermentate, precum iaurtul și kefirul, conțin de asemenea probiotice care pot contribui la diversificarea microbiomului.

Reducerea consumului de zahăr poate fi realizată și prin scăderea alimentelor procesate din dietă. Alimentele bogate în zahăr și grăsimi saturate pot afecta negativ sănătatea microbiomului. Opțiunea pentru alimente integrale și naturale este esențială, iar o hidratare corespunzătoare, printr-un consum adecvat de apă, ajută la menținerea sănătății intestinelor și a microbiomului.

Deși produsele menționate sunt considerate sigure pentru majoritatea oamenilor, este recomandat să consulți un medic înainte de a folosi suplimente, ceaiuri etc., în special dacă ai afecțiuni medicale preexistente sau iei alte medicamente.

Dr. Janine, cunoscută sub numele de „Dr. J9”, este specializată în soluții sustenabile și remedii naturale și a scris mai multe cărți de succes. De asemenea, apare în emisiunea online „QNA”, unde răspunde la întrebări legate de sănătate și frumusețe, oferind sfaturi pentru îmbunătățirea sănătății părului și pielii.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite