Tratamente naturiste pentru păr, cu bere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tratamente naturiste pentru păr, cu bere – nu este tocmai ceea ce gândesc bărbaţii atunci când stau la o terasă şi savurează acest lichid amărui. Femeile sunt cele care ar putea avea de câştigat în urma folosirii berii ca ingredient cosmetic.

Există numeroase tratamente naturiste pe bază de plante, măşti cosmetice din fructe pentru păr sau balsamuri scumpe cu ingrediente inovatoare, însă nimeni nu pare să acorde atenţie unui lichid banal care ar avea, potrivit specialiştilor, efecte excelente asupra podoabei capilare.

Tratamente naturiste pentru păr, cu bere, o sursă preţioasă de vitamine

Berea este o sursă bogată de proteine şi vitamine din complexul B şi poate ajuta la întărirea şi repararea firului de păr, susţine dr. Ryan Welter.

Sucroza şi maltroza din bere sunt alte ingrediente despre care se crede că ar avea efecte benefice asupra părului. Ele ar sigila cuticula şi ar reda strălucire părului, scrie stylecraze.com.

Berea ar ajuta şi la echilibrarea pH-ului pielii de pe scalp, fiind astfel de ajutor persoanelor cu scalp uscat şi predispuse să facă mătreaţă, mai precizează sursa citată.

Berea se aplică prin pulverizare iar apoi se masează delicat scalpul şi părul timp de 15 minute, pentru ca ingredientele să pătrundă în fibra capilară şi să acţioneze eficient, dar şi pentru a activa circulaţia de la nivelul scalpului. Ulterior se clăteşte părul şi scalpul cu apă călduţă.

Rezultatul va fi un păr cu volum, rezistent şi reparat în profunzime şi un scalp sănătos, fără mâncărimi şi uscăciune.

Pe de altă parte, hairstiliştii consideră că berea nu este atât de bună precum este ridicată în slăvi, dar recunosc totuşi că alcoolul din ea poate ajuta la curăţarea mai eficientă a părului.

Însă tocmai alcoolul este cel care poate îndepărta uleiurile naturale care menţin sănătatea părului, mai ales dacă folosim excesiv berea în scopuri cosmetice.  Pentru a evita acest lucru, experţii recomandă ca berea să fie fiartă înainte de a fi folosită pe păr deoarece astfel se evaporă alcoolul din ea.

Tratamentele cosmetice cu bere se potrivesc cel mai bine persoanelor cu părul gras, nicidecum celor cu părul vopsit, deshidratat sau cu vârfuri deteriorate.

Tratamente naturiste pentru păr, cu bere: cum să-ţi faci şampon cu bere

Fierbe timp de 15 minute o ceaşcă de bere, lasă la răcit şi amestecă lichidul rămas (aproape jumătate din cantitatea iniţială) într-o ceaşcă de şampon (cel pe care îl foloseşti de obicei).

Tratamente naturiste pentru păr, cu bere: cum să-ţi faci balsam cu bere

Încălzeşte o ceaşcă de bere şi adaugă o inguriţă de ulei de jojoba. Foloseşte amestecul rezultat pe poat de balsam de păr. Berea dă volum părului iar jojoba oferă strălucire.

Tratamente naturiste pentru păr, cu bere, pentru curăţare în profunzime

Amestecă 30 ml apă cu 2 linguriţe de oţet din cidru, 30 ml de bere şi 5 picături de ulei esenţial de rozmarin. Aplică această soluţie pe păr după şamponare, pentru a îndepărta orice urmă de murdărie, fixativ, pulbere sau alte produse cosmetice.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite