Tratamente cu zaţ de cafea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tratamente cu zaţ de cafea. Zaţul este ideal pentru masajul anticelulitic FOTO Arhivă
Tratamente cu zaţ de cafea. Zaţul este ideal pentru masajul anticelulitic FOTO Arhivă

Tratamente cu zaţ de cafea. Dacă obişnuieşti să bei cafea, nu arunca zaţul la gunoi. Pe lângă faptul că este un îngrăşământ foarte bun pentru plante, protejându-le totodată de invazia insectelor, acesta poate fi folosit în diverse tratamente home made.

Iubim cafeaua pentru aroma, gustul şi efectele sale revigorante şi nici nu bănuim că am mai avea un motiv s-o consumăm cu plăcere. Zaţul rămas în urma preparării minunatei licori negre se dovedeşte a fi un ingredient valoros, nicidecum un deşeu oarecare.

Acesta poate fi folosit în gospodărie pentru alungarea insectelor nepoftite, inclusiv a furnicilor şi ţânţarilor, dar şi pentru protejarea plantelor de motăneii jucăuşi, cărora le displace mirosul de cafea. De altfel, plantele vor beneficia şi proprietăţile de îngrăşământ al zaţului. Însă dincolo de aceste întrebuinţări, zaţul de cafea se dovedeşte foarte util în compoziţia tratamentelor anticelulitice şi nu numai.

Tratamente cu zaţ de cafea. Reduce aspectul de coaja de portocală

Cafeina este unul dintre ingredientele principale ale multor creme anticelulitice. Asta deoarece, atunci când pătrunde în piele, aceasta îmbunătăţeşte circulaţia sanguină şi drenajul limfatic, lucru care ajută la înlăturarea toxinelor şi la eliminarea apei în exces din ţesuturi. 

Amestecă zaţul de cafea proaspăt (preferabil cald) cu două linguri de ulei de măsline. Aplică această compoziţie masând uşor pe zonele afectate de celulită preţ de câteva minute, apoi înfăşoară-le cu o folie de plastic alimentar. După 15 - 20 de minute îndepărtează plasticul şi îndepărtează zaţul cu apă călduţă. Pentru rezultate bune, operaţiunea se reia de două ori pe săptamână pe o perioadă nelimitată.

Tratamente cu zaţ de cafea. Exfoliază tenul

Dacă este aplicat ca o mască zaţul curăţă tenul, îndepărtând celulele moarte. Pentru a te asigura că nu se împrăştie în toate părţile, poţi amesteca zaţul cu un albuş de ou sau cu o lingură de miere.

Conferă strălucire părului

Folosit pentu masajul scalpului, zaţul contribuie la întărirea rădăcinilor firelor de păr şi la îmbunătăţirea aspectului podoabei capilare.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite