Sucul de fructe care protejează inima și combate constipaţia
0Un produs natural, adesea tratat ca orice altă băutură de sezon, vă poate stimula atât sănătatea cardiovasculară, cât și pe cea intestinală. Cidrul de mere conține doi nutrienți cheie care vă pot proteja și hrăni organismul.

O ceașcă de cidru conține aproximativ o jumătate de gram de fibre și aproximativ 250 miligrame de potasiu, pentru că procesul de fabricare a acestuia permite reținerea unei părți din fibrele și pulpa fructului, care în sucul de mere sunt filtrate şi se pierd.
Fibrele și potasiul din cidrul de mere au unele proprietăți cardioprotectoare. Potrivit unui studiu din 2017, consumul unei cantități mari de fibre ar putea reduce în mod apreciabil atât colesterolul total, cât și colesterolul lipoproteic cu densitate scăzută (colesterolul cunoscut drept colesterolul „rău”). În consecință, adăugarea unei băuturi pline de fibre ar putea fi o măsură bună pentru un stil de viață sănătos.
Pectina protejează inima
Pectina este tipul specific de fibre care se găsește în produsele din mere, cum ar fi cidrul de mere, iar pectina pare să fie deosebit de favorabilă inimii.
Un studiu din 2022 a constatat că pectinele din fructe par să inhibe cicatrizarea cardiacă și inflamația cardiovasculară. Deși studiul a fost efectuat pe subiecți de origine animală, cercetătorii au explicat că intenționează să efectueze studii similare cu participanți umani.
Fibrele (în special fibrele solubile), în cazul cidrului de mere – pectina, sunt un tratament cunoscut împotriva constipaţiei şi reglarea tranzitului instestinal.
Potasiul reglează tensiunea
Potasiul din cidrul de mere poate oferi, de asemenea, protecție împotriva problemelor cardiovasculare. Acesta ajută la eliminarea sodiului din organism, având adesea un efect pozitiv asupra tensiunii arteriale.
Din acest motiv, se recomandă ca femeile să consume zilnic 2.600 miligrame de potasiu, iar bărbații 3.400 miligrame.
Pentru o femeie, un pahar de cidru de mere ar putea satisface aproape 10% din obiectivul său de potasiu pentru acea zi.
Atenţionare
Cu toate acestea, înainte să dați fuga și să începeți să beți cidru de mere ca băutură principală, trebuie să știți că acesta are un dezavantaj. În ciuda nutrienților săi, este unul dintre acele alimente „sănătoase” înșelător de bogate în zahăr. Fiecare ceașcă de cidru de mere pe care o beți aduce aproximativ 24 de grame de zahăr în organism. În consecință, se recomandă să diluați cidrul de mere cu apă obișnuită sau apă minerală neîndulcită.