Planta miraculoasă care poate combate chiar și efectele nocive ale chimioterapiei

0
Publicat:

O plantă a fost folosită de mii de ani în medicina tradițională pentru proprietățile sale vindecătoare și pentru susținerea sistemului imunitar.

image

 „Avem o plantă miraculoasă care combate efectele nocive ale chimioterapiei. Se numește Astragalus (Astragalus membranaceus) și este o plantă miracol. Se găsește în toate magazinele de produse naturale și în farmacii. Este foarte utilă în timpul tratamentului de chimioterapie”, relatează academicianul și fitoterapeutul român Ovidiu Bojor pentru Sfat naturist.

Astragalus este una dintre cele mai puternice plante imunostimulatoare din lume. Este originară din China, Mongolia și Coreea, iar rădăcina sa a fost folosită de mii de ani în medicină tradițională pentru proprietățile sale vindecătoare și pentru susținerea sistemului imunitar.

Această are în compoziția să numeroase substanțele active, printre care: flavonoide (acționează că agenți antioxidanți, care combat efectele distructive ale radicalilor liberi și previn bolile de inima, cancer virusul HIV și alte boli grave), polizaharide (au proprietăți antimicrobiene, antivirale și antiinflamatoare), saponine (ajută la scăderea colesterolului, întărirea imunității și prevenirea cancerului) și aminoacizi, care au demonstrat proprietăți antiinflamatorii, antioxidante și imunostimulatoare.

De asemenea, Astragalus a atras atenția în cercetările moderne pentru potențialul sau de a sprijini sănătatea în timpul tratamentului cu chimioterapie.

Totodată, și academicianul Ovidiu Bojor a declarat că această plantă este deosebit de utilă în tratamentul chimioterapiei. Planta are puterea de a reduce simptomele severe cauzate de chimioterapie: greață, vărsături, diaree, supresia măduvei osoase, arată studiile.

Astragalus poate stimula activitatea celulelor imunitare, ajutând la întărirea sistemului imunitar și la reducerea riscului de infecții.

Astragalus conține compuși cu proprietăți antiinflamatorii, care pot ajută la reducerea inflamației cauzate de chimioterapie. Acest efect antiinflamator poate ameliora disconfortul și durerea asociate cu tratamentul.

Astragalus este, de asemenea, bogat în antioxidanți, care pot neutraliza radicalii liberi și pot reduce stresul oxidativ indus de chimioterapie. Această acțiune antioxidantă poate proteja celulele și țesuturile de daunele oxidative.

Rădăcina de Astragalus poate fi consumată sub formă de capsule sau tablete, tinctură, ceai  sau extracte.

Înainte de a începe orice tratament cu Astragalus, este important să consulți medicul tău sau specialistul în medicină naturală.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite