Piperul-călugărului tratează amenoreea. Ce alte plante mai sunt utile în restabilirea echilibrului hormonal

0
0
Tinctura obţinută din plante medicinale trebuie diluată în puţină apă înainte de a fi luată
Tinctura obţinută din plante medicinale trebuie diluată în puţină apă înainte de a fi luată

Femeile însărcinate, cele care alăptează sau se apropie de menopauză, se confruntă în mod firesc cu lipsa ciclurilor menstruale. Dar, dacă acestea se opresc pur şi simplu fără vreun motiv înseamnă că suferiţi de o afecţiune numită amenoree.

Piperul-călugărului (Vitex agnus castus), ginsengul siberian (Eleutherococcus senticosus) şi rărăcina falsă de unicorn (Chamaelirium luteum) ajută la restabilirea echilibrului hormonal care este afectat în cazul amenoreei.

Nivelurile ridicate de prolactină, dezechilibrele hormonului de stimulare foliculară 0 FSH - şi ale celui luteinizant – LH – pot inhiva ovulaţia şi ciclul menstrual. Piperul-călugărului ajută la reglarea galndei hipofize care stimulează secreţia tuturor acestor hormoni.

Se ia o linguriţă de tinctură diluată în puţină apă sau sub formă de capsule de 200-300 miligrame, de două ori pe zi, potrivit dr. Marilyn Glenville, expert  britanic în sănătate femeii şi nutriţie.

Poate dura până la 6 luni până când planta îşi va face efectul în organism. Planta trebuie consumată până când ciclurile devin regulate. Apoi, dozajul se reduce treptat.

Ginsengul siberian se foloseşte atunci când se bănuieşte că stresul este cauza amenoreei. Se ia o linguriţă de tinctură diluată în puţină apă sau capsule de 250-350 de miligrame, de 2 ori pe zi. Trebuie consumat timp de 3 luni înainte de a-şi face efectul.

Rădăcina falsă de unicorn poate ajuta la îmbunătăţirea funcţiilor ovariene, inclusiv ale nivelurilor de hormoni pe care îi produce. Se ia o linguriţă de tinctură diluată în puţină apă sau sub formă de capsule de 600-900 miligrame, zilnic, până când se restabileşte un ciclu menstrual regulat.

Viață sănătoasă


Ultimele știri
Cele mai citite