Pelinul te scapă de balonare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pelinul este folosit încă din vechime pentru efectele sale tămăduitoare. Pentru că poate deveni toxic dacă nu respecţi dozele, este bine să urmezi tratamente cu pelin doar la indicaţia medicului.

Pelinul este des întâlnit şi la noi în ţară, în special în regiunile de şes şi deal şi-l recunoşti după florile sale de un galben pal. I se mai spune şi  pelin alb, iar denumirea botanică este Artemisia absinthium. Planta este bogată în ulei esenţial, tuione, absintină, taninuri şi nitraţi de potasiu, absintina fiind un glicozid care îi dă plantei gustul amar.

Specialiştii în fitoterapie recomandă pelinul alb în numeroase afecţiuni, deoarece este un bun antiseptic (dezinfectant) şi are roluri multiple: e diuretic, laxativ, depurativ şi vermifug. Acesta acţionează şi ca antiinflamator al mucoaselor sistemului digestiv, stimulează sucurile gastrice, este tonic-amar şi cicatrizant, atât intern cât şi extern.

Bun contra indigestiei şi a balonării

Dacă ai probleme cu stomacul, se recomandă să bei infuzie de pelin. Aceasta calmează durererile apărute la nivelul aparatului gastric şi te ajută să elimini gazele. Este bună şi contra indigestiei şi te ajută să ai poftă de mâncare. De asemenea, este indicată şi celor care suferă de boli hepatice, precum hepatita, dar şi celor cu probleme la nivelui bilei şi pancreasului.

Infuzia de pelin o prepari astfel: pui 1 linguriţă de plantă uscată la 250 ml de apă clocotită. Acoperi şi laşi maximum 15 minute. Bei 1 cană pe zi, în mai multe reprize, timp de 2-3 zile, nu mai mult.

Elimină toxinele

Pelinul combate paraziţii intestinali şi detoxifică organismul, scăpându-te astfel de toxine şi alte substanţe nocive. Poţi bea infuzie de pelin sau să iei tinctură de pelin.

Pe aceasta fie o procuri  de la magazinele naturiste, fie o prepari acasă astfel: ai nevoie de 10 g de plantă la 100 ml de alcool de 60-70 de grade. Laşi la macerat 8 zile. Sticluţa trebuie să fie închisă la culoare. Iei maximum 15 picături, de 3 ori pe zi, cel mult 3 zile.

Află pe clicksanatate.ro ce tratamente cu pelin sunt bune în afecţiunile ginecologice şi cui îi sunt contraindicate!

Slăbeşte cu aceste infuzii reci!

Ajutoare din natură contra răului de mişcare

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite