O nouă provocare periculoasă a determinat TikTok să interzică clipurile cu un hashtag popular

0
Publicat:

Gigantul TikTok a anunțat că va interzice videoclipurile care încurajează bronzarea excesivă și va adăuga conținut educațional, după ce reprezentanții companiei chineze au fost alarmați de experți medicali australieni cu privire la distribuirea de către platformă a clipurilor pro-bronzare, relatează The Guardian.

Încurajarea bronzului din arsuri solare, periculoasă FOTO Shutterstock
Încurajarea bronzului din arsuri solare, periculoasă FOTO Shutterstock

În luna septembrie, co-directorii medicali de la Melanoma Institute Australia, prof. Georgina Long și prof. Richard Scolyer, vorbind la National Press Club, au contestat aplicația de socializare pentru popularul său hashtag #sunburnchallenge.

Vorbind alături de sportiva olimpică și supraviețuitoarea melanomului Cate Campbell, Long a avertizat că influencerii de pe rețelele de socializare idealizează bronzarea și răspândesc hashtag-uri precum „sunburned tanlines”, care au avut peste 200 de milioane de vizualizări.

Ea a cerut platformelor, posturilor de televiziune și influențelor să „schimbe narațiunea culturală despre arsurile solare și bronzare” în Australia, care, alături de Noua Zeelandă, are cea mai mare incidență a cancerului de piele și cea mai mare rată a mortalității din lume.

Drept răspuns, TikTok a anunțat o campanie educațională pe scară largă care va impune un banner pop-up pentru un conținut împotriva bronzării– și pentru toate căutările despre bronz, vară și arsuri solare.

Campania, care vizează persoanele între 20 și 39 de ani, va elimina, de asemenea, conținutul legat de activitățile de bronzare „periculoase”, inclusiv popularul hashtag #sunburnchallenge, care are peste 8,4 milioane de vizualizări în întreaga lume.

Directorul general TikTok în Australia și Noua Zeelandă, Lee Hunter, a spus că platforma va încuraja conținutul generat de utilizatori despre protecție și pericolele melanomului în rândul tinerilor.

Melanomul este cea mai frecventă formă de cancer în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 20 și 39 de ani din Australia și cea mai mortală formă de cancer de piele din țară, generând peste 1.000 de decese pe an.

Agenția guvernamentală australiană „Cancer Australia” estimează că, în 2022, vor fi diagnosticate 17.756 de noi cazuri de melanom al pielii, devenind al treilea cel mai frecvent cancer la nivel național, după cancerul de prostată și cancerul de sân.

Vom promova în mod activ conținutul creatorului legat de campanie, ceea ce înseamnă că toată lumea cu vârsta cuprinsă între 20 și 39 de ani va vedea mesajul”, a spus Hunter.

Și toți cei care caută un hashtag legat de soarele de vară, bronzarea și multe alte expresii de vară vor vedea … bannerul și vor primi informații care subliniază pericolele bronzării.

Directorul executiv al Melanoma Institute Australia, Matthew Browne, a declarat că de luni de zile a făcut lobby asupra platformei de socializare pentru a reduce conținutul de pe platforma sa, care ar putea influența utilizatorii tineri și susceptibili ai rețelelor sociale. Treizeci și doi la sută dintre utilizatorii platformei având între 16 și 24 de ani.

Directorii noștri medicali au făcut o cerere cu privire la necesitatea urgentă de a opri strălucirea bronzării, pentru a salva viețile tinerilor și suntem încântați că TikTok a răspuns la acest apel”, a spus Browne.

Un australian este diagnosticat cu melanom la fiecare 30 de minute. Nu există o modalitate sigură de bronzare”, a mai subliniat acesta.

Președintele Colegiului Medicilor Generaliști „The Royal Australian College of General Practitioners” Dr. Nicole Higgins, a declarat că a fost o „mișcare inteligentă” din partea companiei TikTok, pe fondul popularității continue a bronzării în rândul tinerilor.

Întâmpinăm și așa destule dificultăți în a descuraja pacienții, în special tinerii, să se bronzeze și să reducem riscul canceruluide piele, fără ca platformele de socializare să îngreuneze această muncă”, a spus ea.

Avem cele mai mari rate de cancer de piele din întreaga lume, cu peste 12.000 de diagnostice de melanom invaziv în fiecare an. Am eliminat melanoamele oamenilor în mod regulat, inclusiv la tineri... Ceea ce poate părea strălucitor sau atrăgător poate fi de fapt mortal.

TikTok s-a mai confruntat în trecut cu reacții din partea specialiștilor în legătură cu provocările virale, care au dus chiar și la decese. În vara anului 2021, „Milk Crate Challenge”, provocarea lăzilor de lapte, cu filmuleţe înfăţişând adolsecenţi care construiesc o piramidă din lăzile de plastic pe care apoi o escaladează, a dus la moartea a zeci dintre ei.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite