Nutriţionistul Mihaela Bilic explică cum se calculează corect caloriile din farfurie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alimentele pline de apă, care au volum mare şi calorii puţine Foto: Pixabay
Alimentele pline de apă, care au volum mare şi calorii puţine Foto: Pixabay

Nutriţionistul Mihaela Bilic susţine că densitatea calorică este o noţiune de bază în nutriţie şi explică cum se pot calcula caloriile produselor pe care le alegem să le consumăm, astfel încât să-i dăm stomacului senzaţia de saţietate fără să adunăm kilograme în plus.

„Densitatea calorică este o noţiune de bază în nutriţie. Ea reprezintă raportul dintre conţinutul de calorii şi volumul unui aliment. Cu cât densitatea calorică este mai mare, cu atât alimentele sunt mai hrănitoare. Caşcavalul de exemplu are volum mic şi calorii multe, 1/2kg de caşcaval înseamnă o rotiţă cât un pumn şi aproape 400 calorii. Oleaginoasele de tip seminţe, nuci, migdale sau ciocolata sunt şi ele exemple de alimente cu densitate calorică mare: 100 g înseamnă 650 calorii. Toate produsele uscate şi deshidratate, fie că e vorba de mezeluri, biscuiţi sau sticksuri, au în medie 450 cal/ 100 g.”, a scris nutriţionistul Mihaela Bilic pe pagina de Facebook. 

La polul opus se află alimentele pline de apă, care au volum mare şi calorii puţine, cum sunt fructele şi legumele, laptele şi iaurtul, ciorba şi salatele. Şi produsele umflate cu aer de tipul pâine albă, pufuleţi sau îngheţată au densitate calorică mică.

Citeşte articolul integral pe Click.ro.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite