Mituri despre înghețarea ovulelor: Ce trebuie să știi pe măsură ce vârsta medie de concepție crește

0
Publicat:

În ultimul deceniu, vârsta medie la care femeile decid să aibă copii a crescut constant, atingând acum vârsta de 32,2 ani, în comparație cu 31,1 ani în 2011.

Mituri despre înghețarea ovulelor FOTO Arhivă
Mituri despre înghețarea ovulelor FOTO Arhivă

Pe măsură ce femeile care aleg să își planifice viața familială într-un mod mai conștient, inclusiv prin asigurarea unor baze educaționale și financiare solide, acestea iau tot mai mult în considerare înghețarea ovulelor ca o opțiune viabilă, conform The New York Post. 

Dr. Lynn Burmeister, directorul medical al unei clinici de fertilitate a făcut dezvăluiri pentru publicația Kidspot și demontând anumite mituri despre această opțiune, pe care femeile o au.

Mit: Am suficiente ovule, nu e nevoie să le îngheț

Orice femeie se naște cu un număr finit de ovule, iar unele pot avea o rezervă mai mică decât altele, explică dr. Lynn. Congelarea ovulelor între vârstele de 28 și 35 de ani vă permite să le păstrați la cea mai bună calitate pentru utilizare ulterioară.

Mit: Ovulele congelate nu sunt la fel de bune ca și cele proaspete pentru FIV

Dr. Lynn demontează acest mit, subliniind că tehnologia modernă asigură aceeași calitate pentru ovulele congelate.

Ovulele congelate rapid la temperaturi extrem de scăzute și pot fi păstrate în siguranță timp de sute de ani, adaugă ea.

Mit: Înghețarea ovulelor îmi va afecta șansele de a avea un copil în mod natural

Aceasta este o preocupare comună, însă Dr. Lynn explică că înghețarea ovulelor este mai degrabă o asigurare decât un impediment.

Acesta este un depozit biologic, acolo pentru tine dacă ai nevoie, dar asta nu înseamnă că nu poți rămâne însărcinată în mod natural, spune ea.

Mit: Înghețarea ovulelor este un proces complex și dureros

Dr. Lynn oferă o perspectivă reconfortantă, descriind procesul ca fiind mai simplu și mai puțin dureros decât mulți ar presupune.

Există asistenți specializați care vă pot ghida prin proces, adaugă ea.

Mit: Toată lumea ar trebui să-și înghețe ovulelor la 30 de ani

Deși nu este necesar pentru toate femeile, dr. Lynn recomandă un test de rezervă ovariană pentru a evalua numărul de ovulelor.

Este un instrument util pentru a lua decizii informate despre fertilitate, concluzionează ea.

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite