Leacuri garantate contra virozelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În anotimpul rece virozele au o frecvenţă crescută
În anotimpul rece virozele au o frecvenţă crescută

Dureri de gât, nas înfundat, tuse şi febră... Înainte să dai iama în dulapul cu medicamente, încearcă să vii de hac neplăcerilor, folosindu-te de remedii naturiste.

Răceala trece cu sirop de hrean

Sursă bogată de vitamine şi de minerale, care stimulează imunitatea, hreanul este de mare ajutor dacă ai răcit. Rădăcina lui conţine sinigrină, o substanţă cu proprietăţi antibiotice şi antibacteriene, dar şi uleiuri eterice cu efect calmant.

Ca să prepari siropul, dă printr-o răzătoare măruntă o rădăcină de hrean, aproximativ 250 g, apoi adaugă patru linguri cu miere, amestecă bine şi strecoară printr-un tifon. Pune ce a rămas la fiert în apă, cât să le acopere, presează-le bine după ce le-ai luat de pe foc şi combină-le cu siropul crud. Bea câte trei linguri pe zi, după mesele principale. De asemenea, pentru a preveni apariţia răcelii, ia dimineaţa, pe stomacul gol, timp de o lună, câte o lingură de hrean ras cu miere.

Sucul de varză, contra sinuzitei

Ai nasul înfundat, febră şi te doare foarte tare capul? Dacă aceste simptome s-au agravat în urma unei răceli, este posibil să ai o inflamaţie la nivelul sinusurilor - cavităţi localizate în jurul ochilor, obrajilor şi nasului -, adică sinuzită. Întrucât au proprietăţi antiinflamatoare, foile de varză strivite, aplicate la rădăcina nasului şi pe frunte, reduc inflamaţia şi desfundă sinusurile. Le poţi fixa cu ajutorul unei feşi de bumbac. De asemenea, pune în fiecare nară câte o jumătate de linguriţă cu suc proaspăt de varză albă, obţinut cu ajutorul storcătorului, de două ori pe zi.

Află de pe clickpentrufemei.ro alte leacuri naturale împotriva virozelor!

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite