Descoperă virtuţile argiloterapiei
0Argila e un remediu vechi de mii de ani. Terapia cu „pământ viu“ îţi aduce o serie întreagă de beneficii şi cele mai importante încep cu „r“: remineralizare, revitalizare, regenerare.
Scurtă prezentare
Argila e o rocă sedimentară, compusă în principal din silicaţi, fragmente de cuarţ, mică, fier, carbonaţi şi numeroase oligoelemente. Este de mai multe culori, semn al compoziţiei diferite. Cele mai frecvent întâlnite sunt cele de culoare albă, gri şi verde. Specialiştii o recomandă pe cea albă pentru uz intern şi pe cea verde pentru uz extern. Cea gri este indicată în ambele tipuri de cure.
Cum acţionează
„Pământul miraculos“ are următoarele puteri:
Absorbante: argila poate absorbi, ca un burete, nu numai apa, dar şi gazele.
Fixează pe suprafaţa ei impurităţi, substanţe toxice, ceea ce le face pe acestea mai uşor de eliminat.
Antiseptice, cicatrizante: are capacitatea de a distruge germenii patogeni, fără a dăuna florei bacteriene „bune“ din organism. Opreşte inflamaţiile, atrage materiile putrezite sau descompuse şi le elimină.
Cură internă, pentru remineralizare
Aceasta durează trei săptămâni. Argila folosită trebuie să fie grasă, fină, curată, nealterată şi neamestecată cu produse medicamentoase. Cura se face în două etape:
Etapa I: cura cu apă de argilă. Durează şase zile. Obţii o doză zilnică de „apă“ amestecând, cu câteva ore înainte de utilizare, o linguriţă de argilă cu 75 ml apă filtrată sau plată (un pahar umplut pe trei sferturi). Nu consuma sedimentul de pe fundul paharului.
Etapa a II-a: cura cu lapte de argilă. Îl prepari de seara, la fel ca apa de argilă, şi îl bei a doua zi dimineaţa, amestecând energic sedimentul în lichid, astfel încât să poţi consuma tot conţinutul paharului.
Descoperă cum poate fi folosită argila în cure externe, pe clickpentrufemei.ro.