De ce nu trebuie niciodată să te speli pe dinți în timp ce faci duș. Avertismentul medicilor stomatologi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În graba cotidiană, mulți oameni încearcă să economisească pe cât de mult timp posibil. Anumite obiceiuri însă, ne pot costa sănătatea. De exemplu, dacă te speli pe dinți în timp ce faci duș, ar putea apărea consecințe grave și complet neașteptate.

Mulți oameni se spală pe dinți în timp ce fac duș, pentru a economisi timp FOTO Arhivă
Mulți oameni se spală pe dinți în timp ce fac duș, pentru a economisi timp FOTO Arhivă

Avertismentul vine chiar de la medicii stomatologi, care explică de ce un astfel de comportament, aparent banal, nu este deloc sănătos. Ba chiar poate fi dăunător întregului organism.

Nimeni nu acordă prea multă importanță obiceiurilor precum dușul sau spălatul pe dinți. Ele reprezintă doar o parte a rutinei noastre zilnice, pentru a ne menține igiena corporală. Experții ne atrag însă atenția că, dacă le combinăm, acest lucru ar putea să aibă efecte grave asupra sănătății noastre.

Contaminarea cu diverse bacterii

Da, datorită ritmului tot mai rapid al vieții noastre de azi, o mulțime de oameni încearcă să „împuște doi iepuri dintr-o lovitură”, iar în timp ce fac duș, se și spală pe dinți. Potrivit informațiilor oferite de jurnaliștii de la The Mirror, ar putea apărea efecte adverse serioase! De exemplu, ne putem contamina cu diverse bacterii, sau germeni, dacă ne spălăm pe corp și în gură cu aceeași apă.

Potrivit renumitului medic dentist Payal Bhalla, germenii pe care îi putem introduce în gură, atunci când folosim aceeași apă ca pentru spălatul pe corp, pot să (...)

Citește continuarea pe Click.ro

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite