De ce levănţica n-ar trebui să-ţi lipsească din casă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una dintre cele mai folosite plante în aromoterapie, lavanda are deosebite proprietăţi asupra sănătăţii organismului tău.

Având o aromă plăcută, levânţica este folosită mai ales pentru fabricarea uleiurilor esenţiale, totodată bcurându-se şi de alte proprietăţi nebănuite, cum ar fi combaterea infecţiilor cu stafilococi rezistenţi la medicamente şi infecţiile micotice.

De-a lungul anilor, levănţica şi-a căpătat renumele ca fiind  o plantă minune pentru sănătate cât şi pentru frumuseţe. Astfel că acum este folosită inclusiv pentru tratarea infecţiilor rezistente la medicamente, la tratarea insomniei, a infecţiilor micotice şi chiar la ameliorarea durerii.

Fiind un excelent tonic pentru sistemul nervos, levănţica este folosită cu succes pentru a ameliora migrenele sau în cazuri de epuizare nervoasă, anxietate sau chiar depresie.

Tratează problemele respiratorii

Indiferent că ai un buchet de levănţică în casă sau că alegi să apelezi la aromoterapie, uleiul esenţial este indicat a se folosi mai ales în probleme respiratorii precum astm, bronşită, congestia sinusurilor, laringită.

De asemenea este bună pentru a sprijini buna circulaţie sangvină cât şi pentru a aeliora colicile sau starea de vomă ori de flatulenţă.

Află pe Clicksanatate.ro cum să foloseşti lavanda pentru a scăpa de stres!

La ce te expui dacă usuci hainele în casă

La ce sunt bune seminţele de muştar

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite