Cum scapi de venele tip pânză de păianjen. Plante care reduc edemele

0
0
Venele de tip pânză de paianjen sunt inestetice, dar sunt mai puţin periculoase decât cele varicoase
Venele de tip pânză de paianjen sunt inestetice, dar sunt mai puţin periculoase decât cele varicoase

Venele tip pânză de păianjen apar în momentul în care vasele mici de sânge aflate aproape de suprafaţa pielii se sparg sau se dilată formând o „constelaţie“ roz-roşietică. Deşi sunt inestetice, ele sunt mai puţin periculoase decât venele varicoase.

Atunci când venele picioarelor sunt sănătoase, valvele poziţionate în interiorul acestora se deschid şi permit circulaţia sângelui pentru ca, apoi să se închidă, prevenind refluarea sângelui îndărăt , în picioare. În timp, din pricina îmbătrânirii ţesutului venos şi a diverselor solicitări, aceste valve se relaxează şi devin mai puţin eficiente.

Aşa apar venele varicoase, însoţite de edem şi de durere. Spre deosebire de acestea venele de tip pânză de păianjen se ivesc în momentul în care vasele de sânge aflate imediat sub piele se sparg formând o adevărată pânăz de păianjen de culoare roşiatică. Deşi sunt inestetice, ele nu reprexintă o problemă de sănătate cu adevărat, notează dr. Marilyn Glenville, specialistă britanică în sănătate şi nutriţie, în „Cartea sănătăţii femeii“.

„Cu toate acestea, pot produce dureri la nivelul picioarelor dacă se stă prea mult în poziţie verticală“, potrivit sursei mai sus citate.

Pentru îndepărtarea acestora, medicul vă poate sfătui să folosiţi injecţii cu substanţă sclerozantă pentru a irita mucoasa venelor şi a împiedica fluxul de sânge prin respectivul vas. Sau intervenţiile chirurgicale cu laser.

Tratamentele naturiste pot fi şi ele de mare ajutor. Dintre plantele medicinale, ghimpele şi castanul sălbatic au capacitatea de a reduce orice edem. Se recomandă combinarea tincturilor din ambele plante, în părţi egale. Astfel, se ia o linguriţă de amestec, diluată în puţină apă, o dată pe zi, în momentul în care apare afecţiunea sau se iau câte 300 de miligrame din fiecare plantă, o dată pe zi.

Viață sănătoasă


Ultimele știri
Cele mai citite