Cum să tratezi varicele cu plante

0
0

Unul din 5 români se confruntă cu această problemă de circulaţie sangvină. Chiar dacă afectează în proporţie de 80% femeile, este o povară grea şi pentru bărbaţi din cauza aspectului inestetic şi a durerii. Remediile naturiste combat aceste neplăceri!

Puterea vindecătoare a plantelor a fost folosită încă din cele mai vechi timpuri. Trebuie să ţii totuşi cont că stilul de viaţă pe care îl urmezi contează foarte mult, fiind indicat să ai grijă atât la alimentaţie cât şi la mişcare.

Tinctură de spânz

Un aliat extrem de eficient împotriva neplăcutelor varice este spânzul, pe care-l poţi folosi sub formă de tinctură. Mărunţeşte 2-3 rădăcini de plantă, pe care le pui la macerat în alcool de 70 de grade, timp de 7 zile. Seara, înainte de culcare, trebuie doar să masezi apoi uşor zonele afectate cu tinctura obţinută. Acest tratament poate fi făcut inclusiv pe perioade lungi de timp, ori de câte ori este nevoie.

Infuzie de pătlagină

Ai nevoie de 2 linguri de frunze uscate de pătlagină peste care torni 300 ml apă fierbinte. Lasă câteva minute să se infuzeze, apoi îmbibă un tampon de tifon şi aplică-l pe zona afectată, lăsându-l să acţioneze până când acesta se usucă.

Macerat de gălbenele

Cu proprietăţi calmante şi antiinflamatoare, maceratul de gălbenele reprezintă un remediu excelent împotriva varicelor. Pune 100 de grame de flori uscate de gălbenele în 400 ml ulei de măsline. Lăsă apoi 14 zile la macerat, într-un loc întunecos, ferit de lumină şi de căldură. Soluţia astfel obţinută se aplică în fiecare seară pe zonele afectate de varice, până când observi că problema începe să se amelioreze.

Află pe clicksanatate.ro cum să ţii o cură cu ceai de urzici pentru a scăpa de varice!

România trece duminică la ora de vară. Uite cum îţi influenţează asta sănătatea!

Tinctura de ienupăr te ajută să slăbeşti

Mai multe - Viață sănătoasă

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite