Cum să tratezi naturist colonul iritabil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Decoctul de cicoare este unul dintre remediile bune contra simptomelor colonului iritabil.
Decoctul de cicoare este unul dintre remediile bune contra simptomelor colonului iritabil.

Mesele luate pe fugă, stresul zilnic, agitaţia, consumul de antibiotice, puţinele ore de somn îşi pun din ce în ce mai mult amprenta asupra sănătăţii tale şi pot declanşa sindromul de colon iritabil.

Un număr tot mai mare de  persoane se confruntă cu afecţiuni precum diareea cronică, sindromul de colonul iritabil, sau parazitozele.

Astfel că, sindromul de colonul iritabil (SCI) este o tulburare funcţională a aparatului digestiv, datorată perturbării motilităţii intestinale pe o perioadă de cel putin trei luni, existând şi persoane cu un colon considerat anormal de sensibil. Această problemă este de obicei semnalată  pe un  segment foarte larg de populaţie, mai ales în rândul femeilor cu vârste cuprinse între 20-50 de ani.

Transpiraţia excesivă, un posibil semn al colonului iritabil

Principalele simptome în acest caz sunt durerile abdominale tot mai dese, prezenţa diareei urmată fără explicaţie de constipaţie, balonare, disconfort abdominal mai ales după masă.

Există posibilitatea la unele persoane să se confrunte cu un episod diareic timp de câteva zile, urmată mai apoi de constipaţie. Asociat acestor simptome deloc plăcute se poate instala şi starea accentuată de somnolenţă, dureri de cap sau spate mai ales în zona lombară, transpiraţii abundente, un gust neplăcut în gură chiar şi după ce te-ai spălat pe dinţi sau nevoia repetată de a urina.

Ce este de făcut

Cel mai important pas pe care îl poţi face este să îţi schimbi alimentaţia, să elimini definitiv prăjelile, să eviţi fumatul, alcoolul sau excesul de cofeină cât şi dulciurile.

Este indicat să mănânci puţin şi des, să mesteci fiecare bucăţică extrem de bine şi să te axezi pe un consum mărit de fibre, fructe şi legume.

Cicoarea tonifică muşchii intestinali

Prepară un decoct dintr-o linguriţă de rădăcină de cicoare prăjită, pe care trebuie să o pui la fiert în 500 de mililitri de apă până dă în clocot. Las-o mai apoi 15 minute la infuzat, strecoar-o şi consum-o pe parcursul zilei cu înghiţituri mici. Această plantă se pare că este extrem de utilă mai ales când digestia îţi face probleme.

Află pe clicksanatate.ro mai multe leacuri pentru colonul iritabil!

Cum prevenim ciuperca piciorului în concediu

Aşa te protejezi de insolaţie!

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite