Cum să alungi durerile din zona cervicală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Durerile pot fi combătute prin exerciţii de rotire a umerilor şi a gâtului, aplecarea 
gâtului în faţă, exerciţii de stretching pentru zona 
superioară a spatelui.
Durerile pot fi combătute prin exerciţii de rotire a umerilor şi a gâtului, aplecarea gâtului în faţă, exerciţii de stretching pentru zona superioară a spatelui.

Ţi s-a întâmplat să stai la birou 8 sau poate 10 ore, cu capul aplecat spre calculator şi să simţi o durere acută în zona gâtului? Ei bine, statul pe scaun la birou ore în şir poate avea efecte negative pe termen lung.

Durerea în zona gâtului, numită şi durerea cervicală se manifestă, adesea, prin dureri de cap, dificultăţi de concentrare, ameţeli sau probleme de vedere. De asemenea, se pot manifesta şi prin dureri în timpul mişcării gâtului, înţepeneală, tensiune, durere la nivelul umerilor sau  amorţeli la nivelul braţelor.

Exerciţii de relaxare

Un complex special de exerciţii pentru coloana vertebrală pot să elimine senzaţiile de durere, fără a recurge la o intervenţie chirurgicală.

Poţi începe prin exerciţii de rotire a umerilor şi a gâtului, aplecarea gâtului în faţă, efectuarea de exerciţii de stretching pentru zona superioară a spatelui şi aplecarea spatelui. Este indicat să faci asta de 2 ori pe zi, dimineaţa la trezire şi seara înainte de culcare. 

Comprese calde sau reci 


Dacă durerea cervicală este cauzată de o accidentare, este recomandat să foloseşti comprese reci, mai ales în primele 24 de ore, pentru a ameliora durerile.

Află pe Clicksanatate.ro ce remedii naturiste îţi relaxează musculatura!

Cel mai bun remediu pentru anemie

Cum să-ţi întreţii tenul cu ajutorul drojdiei

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite