Cele mai sănătoase 10 tipuri de alcool. Cocktailurile recomandate de dieteticieni

0
Publicat:

Nu se întâmplă des să vezi cuvintele „sănătos” și „alcool” unul lângă celălalt într-o propoziție, deoarece alcoolul nu este considerat a avea beneficii pentru sănătate. Băutura moderată, ocazională, poate fi o parte distractivă a unui stil de viață echilibrat, mai ales atunci când este savurată într-o companie plăcută. Iar pentru a nu ne pune sănătatea în pericol există și câteva cocktail-uri ușoare, pe care dieteticienii le recomandă.

Unele cocktailuri pot fi sănătoase FOTO Arhivă
Unele cocktailuri pot fi sănătoase FOTO Arhivă

Oricât de delicioase sunt cocktailurile, există probleme de sănătate destul de grave asociate cu consumul frecvent și excesiv de alcool. Acestea includ inflamația corporală crescută, în special în intestin și microbiomul intestinal și chiar risc crescut de boli cronice precum cancerul, bolile de inimă, bolile hepatice și tulburările pancreasului, notează Yahoo Life.

Pentru cei care beau, există moduri de a face alegeri mai inteligente și mai sănătoase de alcool, atunci când caută să se relaxeze după o zi lungă sau să sărbătorească cu prietenii. Iată câteva recomandări:

1. Optează pentru băuturi cu conținut scăzut de zahăr

Cocktail-urile conțin, deseori, cantități mari de zahăr, provenit din sucuri, cantități mari de sirop sau alți îndulcitori. Dar un conținutul mare de zahăr poate avea și berea. Este important să fiți atenți la zaharurile adăugate în general, deoarece sunt agenți proinflamatori și pot aduce un aport ridicat de calorii, fără nutrienți.

2. Atenție la ingredientele băuturii

Așa cum era de așteptat, includerea mai multor ingrediente bogate în nutrienți este o mare recomandare atunci când vine vorba de băuturi mai sănătoase. Cu cât mai multe vitamine, minerale, antioxidanți și compuși vegetali puteți stoarce într-o băutură alcoolică, cu atât mai bine. Puteți alege o băutură cu antioxidanți naturali încorporați, cum ar fi anumite tipuri de vin, băuturi amestecate cu ingrediente sănătoase precum spirulina, fructe sau legume adevărate amestecate sau sucuri proaspete, 100% din fructe sau legume (fără zahăr adăugat).

3. Băuturile la doză

Multe dintre băuturi alcoolice, sunt făcute pur și simplu din apă spumante și un lichior limpede, cum ar fi vodca sau tequila (de exemplu, High Noon), sau cu o bază de zahăr din trestie fermentată (de exemplu, Truly, Nauti și White Claw) și uneori o notă de aromatizatoare precum esența naturală de fructe sau suc. Totuși, există o mulțime de astfel de băuturi încărcate cu zaharuri adăugate, așa că verificați eticheta înainte de a cumpăra.

4. Bloody Mary

Din spectrul băuturilor alcoolice, nimic nu are mai puțin zahăr decât Bloody Mary. Ca o bază pentru brunch, această băutură savuroasă este în mare parte suc de roșii, având conținut scăzut de zahăr, câteva vitamine și minerale. Hreanul și piperul negru (ingrediente comune Bloody) sunt, de asemenea, încărcate cu micronutrienți, cum ar fi vitaminele, mineralele și compușii vegetali. Băutura poate fi servită cu o garnitură proaspătă de țelină, bogată în fibre și măsline saramate, pline de grăsimi sănătoase pentru inimă.

Bloody Mary FOTO Shutterstock
Bloody Mary FOTO Shutterstock

5. Vinuri seci

Vinurile seci sunt lăsate să fermenteze mai mult decât cele dulci, astfel încât să se consume zahărul din struguri. Acest lucru are ca rezultat un produs final cu conținut scăzut de zahăr, în comparație cu vinurile dulci.

6. Spritz-uri și Sifone

Indiferent dacă este vorba de un Aperol spritz, un spritz de vin alb, sifon cu vodcă sau orice băutură alcoolică care include o cantitate bună de apă plată sau spumante, aceasta va fi, de obicei, o alegere mai sănătoasă. Adăugarea de apă minerală sau sifon diluează atât conținutul de zahăr, cât și conținutul de alcool. În același volum de băutură, vei consuma mai puțin alcool și vei fi mai hidratrat.

Aperol Spritz FOTO Arhivă
Aperol Spritz FOTO Arhivă

7. Hot Toddy

Puține lucruri sunt la fel de reconfortante ca un Hot Toddy. Este un avantaj minunat că această băutură caldă tinde să fie, de asemenea, o alegere sănătoasă. De obicei, este făcută dintr-o combinație simplă de apă fierbinte, suc proaspăt de lămâie, miere și whisky - uneori cu adaos de condimente, ceai sau o altă băutură alcoolică - oferind niște compuși bioactivi sănătoși, vitamine și minerale dovedite că ajută la îndepărtarea bacteriilor dăunătoare, care sunt adesea cauza răcelilor de iarnă.

Hot Toddy FOTO lifeloveandsugar.com
Hot Toddy FOTO lifeloveandsugar.com

8. Margarita fără zahăr

Denumit uneori „margarita slabă”, acest cocktail favorit de lămâie-tequila omite amestecul de zahăr și margarita, siropul simplu sau lichiorurile cu zahăr. În schimb, este făcut din suc proaspăt de citrice și tequila și, uneori, un pic de agave sau alt îndulcitor natural pentru a rotunji acidul ascuțit și alcoolul. Este un bonus suplimentar faptul că citricele proaspete sunt încărcate cu vitamina C care stimulează imunitatea.

Margarita FOTO Arhivă
Margarita FOTO Arhivă

9. Berea light

Berea „light” are un avantaj datorită conținutului său mai scăzut de carbohidrați. Tind să aibă mai puține calorii și, ca urmare, pot fi puțin mai digerabile pentru unele persoane.

10. Vin și lichior organic

Când vine vorba de băutură, în special de opțiuni precum vinul, optarea pentru „bio ”poate face diferența.

„Unele vinuri (neorganice) provin din locuri în care strugurii sunt cultivați folosind pesticide, erbicide și mașini care produc emisii pentru a controla condițiile de creștere și a face cât mai mult vin posibil”, spune Rich Southwick de la Maverick Wine Company.

Vinul „bio”, o alegere mai sănătoasă FOTO Arhivă
Vinul „bio”, o alegere mai sănătoasă FOTO Arhivă

Dincolo de substanțele chimice folosite în agricultură, există și alte ingrediente și conservanți care sunt uneori adăugate vinurilor neecologice în timpul procesului de vinificație.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite