Cele mai bune plante care-ţi uşurează digestia

0
0
Genţiana este mai amară decât păpădia, rădăcina ei conţinând amarogentină, cea mai amară substanţă din lume.
Genţiana este mai amară decât păpădia, rădăcina ei conţinând amarogentină, cea mai amară substanţă din lume.

Balonarea, crampele  şi arsurile stomacale, neplăcerile digestive în general pot apărea la final de an, când, după un post mai lung, ai parte de mese îmbelşugate. Încearcă remediile oferite de farmacia verde a naturii!

Genţiana

Genţiana este mai amară decât păpădia, rădăcina ei conţinând amarogentină, cea mai amară substanţă din lume. Aceasta stimulează secreţia şi eliberarea sucurilor gastrice, eliminând crizele biliare, balonarea şi constipaţia. Cu tinctura de genţiană vei scăpa imediat de senzaţia de greutate în stomac sau de greaţă, care apar după masă.

Cum poţi să o iei:

10-20 de picături de tinctură pe zi

Brusturele

Unul dintre cele mai bune remedii împotriva crampelor, balonărilor şi stărilor de vomă cauzate de o masă copioasă, brusturele stimulează digestia, este diuretic şi antidiareic uşor şi curăţă toxinele din sânge.

Cum poţi să-l iei:

Sub formă de ceai: o linguriţă de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se lasă vasul acoperit pentru 10 minute, apoi se beau 3 ceaiuri pe zi, după mese, până la dispariţia simptomelor.

Mai poţi lua zilnic 20-30 de picături de tinctură: 50 g de rădăcini spălate şi mărunţite la 250 ml alcool alimentar de 70°. Amestecul se ţine acoperit 15 zile într-un vas la temperatura camerei. Se agită zilnic, se strecoară şi se pune la rece într-un vas închis ermetic.

Se agită zilnic, se strecoară şi se pune la rece într-un vas închis ermetic.

Află pe Clicksanatate.ro ce alte remedii naturiste uşurează digestia!

Esenţialul despre grăsimile bune şi cele rele

Gălbenuşul, între colesterol şi beneficii

Mai multe - Viață sănătoasă

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite