Cea mai ieftină metodă de a trata insomnia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
E nevoie să dormim între 7 şi 9 ore pe noapte
E nevoie să dormim între 7 şi 9 ore pe noapte

Privarea de somn poate avea efecte devastatoare asupra sănătăţii. Medicaţia poate fi o soluţie rapidă de a induce odihna, dar are efecte secundare şi nu este indicată pe termen lung.

Dacă ai probleme cu somnul, această situaţie poate avea efecte negative puternice asupra sănătăţii tale. Medicaţia poate fi soluţia rapidă de rezolvare a problemei, însă are efecte secundare şi nu este indicată pe termen lung, potrivit sleepfoundation.org. Din fericire, există o soluţie mai ieftină şi fără aceste efecte secundare – muzica.

Muzica este mai mult decât ceva pe care îl asculţi şi care te binedispune. Ea are un efect direct asupra sistemului nervos parasimpatic care ajută corpul să se relaxeze şi să se pregătească pentru somn.

Adulţii care ascultă 45 de minute de muzică relaxantă înainte de culcare, adorm mai repede, dorm mai mult, se trezesc mai rar noaptea, şi evaluează mai mult calitatea odihnei, decât atunci când nu ascultă muzică. Potrivit aceleiaşi surse, tinerii care optează pentru a asculta muzică clasică sunt mai avantajaţi în privinţa calităţii somnului, faţă de cei care citesc pe e-book sau nu fac nimic înainte de a adormi.

Dacă eşti mai clam atunci când asculţi muzică bună nu e doar imaginaţia ta. Muzica are puterea de a încetini ritmul cardiac şi respirator, de a reduce tensiunea arterială şi chiar de a stimula relaxarea musculară, adică de a produce acele schimbări în organism care preced odihna.

Alegerea muzicii este o preferinţă strict personală, însă păstrează acest sfat în minte: melodiile lente sunt ideale. Caută un ritm care să se încadreze între 60 şi 80 de bătăi pe minut, frecvente în melodiile clasice şi de jazz.  Odată ce ai integrat muzica în rutina de culcare, rămâi cu ea. Efectele pozitive asupra somnului de construiesc în timp.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite