Ce puteți face din coaja de banană. Cât de utilă este în produsele de patiserie

0
Publicat:

Cojile de banane uscate și măcinate pot fi transformate în produse de patiserie care au un gust la fel de bun, dacă nu chiar mai bun decât produsele pe bază de grâu, anunță un studiu publicat în ACS Food Science & Technology, citat de Science Alert.

Produsele de patiserie pot fi făcute și din coji de banane Arhivă Adevărul
Produsele de patiserie pot fi făcute și din coji de banane Arhivă Adevărul

Nu v-ați gândit niciodată să gătiți cu o coajă de banană. Oamenii de știință au demonstrat, pe baza unui experiment, ce puteți face cu ea. Atunci când produsele experimentului au fost testate la gust, consumatorii au declarat că au fost la fel de mulțumiți de arome ca și în cazul prăjiturilor cu zahăr.

Îmbogățite cu coji de banane, de exemplu, prăjiturile cu zahăr realizate în cadrul studiului conțineau mult mai multe fibre, magneziu, potasiu și compuși antioxidanți.

Partea proastă este că, adăugând prea multă făină din coji de banane, prăjiturile au fost oarecum maronii și tari, probabil din cauza tuturor fibrelor suplimentare. Dar atunci când loturile au fost făcute cu făină care conținea 7,5 la sută coajă de banană, textura fursecurilor a atins un echilibru mult mai atrăgător. Produsele s-au păstrat bine și pe raft timp de trei luni la temperatura camerei.

Utilizarea făinii din coji de banane în pâine, prăjituri și paste ar putea fi, de asemenea, de luat în considerare. Coaja de banană oferă o culoare alimentară naturală produsului copt, precum și un plus nutrițional.

Un studiu din 2016 a constatat că înlocuirea a până la 10 % din făina de grâu cu făină din coajă de banană poate îmbogăți pâinea coaptă cu un conținut mai mare de proteine, carbohidrați și grăsimi.

Consumul cojii acestui fruct nu este doar o opțiune sănătoasă, ci poate contribui la reducerea risipei alimentare. Aproximativ 40 la sută din greutatea unei banane se află în coaja sa și, de cele mai multe ori, această coajă plină de nutrienți este pur și simplu aruncată.

Același lucru este valabil și pentru alte coji de fructe, cum ar fi coaja de mango, despre care s-a constatat, de asemenea, că sporește proprietățile antioxidante ale unei prăjituri și îi îmbunătățește aroma.

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite