Cătina, leac pentru zeci de boli

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bobiţele mici galben-portocalii şi acrişoare conţin de zece ori mai multă vitamina C decât citricele. Numită şi „ginsengul românesc”, cătina poate înlocui desesori medicamentele.

Fie că e vorba de o banală răceală, de diaree sau boli de inimă, poţi apela cu încredere la cătina care poate preveni şi trata multe afecţiuni.

Deşi a fost prelucrată industrial abia în decursul ultimelor decenii, beneficiile sale erau cunoscute încă din sec. VII d.Hr. În tratatul clasic de medicină tibetană„Rgyud Bzi“, se recomanda consumul de fructe de cătină cei care erau nevoiţi să ajungă la mari înălţimi.

Două secole mai tarziu, chinezii recomandau cătina pentru boli digestive. În România în ultimii 30 de ani s-au făcut numeroase cercetări care urmăresc valorificarea componentelor chimice din plantă.

Leac pentru boli de piele

În caz de arsuri, eczeme şi psoriazis poţi apela la uleiul de cătină. Datorită conţinutului de vitamine A, B1, B2, C, E, K, protejează pielea de radiaţiile ultraviolete, o hrăneşte şi o revitalizează. Este suficient să aplici uleiul pe zona afectată de 2-3 ori pe zi, până când pielea începe să se însănătoşească.

Citeşte mai multe pe clicksanatate.ro

Viață sănătoasă

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite