Carenţele din organism sunt indicate de poftele alimentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poftele alimentare pot ascunde unele lipsuri de vitamine şi minerale. De pildă, dacă îţi este constant poftă de dulce, e posibil să ai nevoie de minerale care reglează nivelul glicemiei.

Pofta de dulce - carenţă de crom

Dacă simţi constant nevoia de dulce, poţi avea o lipsă de crom. Acreastă carenţă poate declanşa multe afecţiuni grave. Cromul îi permite insulinei să fie folosită eficient în organism, prin reglarea nivelului de glucoză din sânge. Este benefic pentru acei indivizi care suferă de hipoglicemie, intoleranţă la glucoză şi diabet. La persoanele care suferă de hiperglicemie, cromul influenţează nivelul de insulină prin înlăturarea excesului de zahăr din sânge.

În schimb, la acele persoane cu hipoglicemie, cromul reuşeşte să normalizeze funcţiile insulinei restabilind nivelul optim de glucoză, după ce s-a servit o doză mare de zahăr. Ca să asimilezicrom include în dietă fructe, legume, carne, peşte, cereale integrale şi în special broccoli, fasole verde şi struguri. Totodată, micul dejun trebuie să fie format deopotrivă din proteine şi carbohidraţi.

Pofta de ciocolată - lipsa magneziului

Acest lucru poate să însemne că ai o lipsă de  magneziu, mineral care ajută la o bună funcţionare a sistemului nervos. Este indicat să mergi la un control de rutină, la medicul de familie. Până când vei ajunge însă la doctor, este bine să incluzi în alimentaţie alimente bogate în magneziu, precum migdalele, soia, dar şi peştele gras

Află pe clicksanatate.ro ce alte pofte culinare semnalează lipsa unor vitamine şi minerale!

De ce alunele de pădure nu trebuie să-ţi lipsească

Top 3 motive pentru care ne cade mai mult păr toamna

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite