Beneficiile şteviei, o minune a primăverii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ştevia aduce numeroase beneficii pentru organism
Ştevia aduce numeroase beneficii pentru organism

Ştevia este o plantă destul de cunoscută în România după nume, însă beneficiile sale nu sunt foarte cunoscute la noi.

Ştevia creşte în zone sălbatice, în zona păşunelor montane şi zonele de deal. Ştevia apare primăvara şi alături de spanac intră în categoria plantelor-minune ale acestui anotimp. 

În primul rând, ştevia aduce beneficii organismului în ceea ce priveşte curăţarea de toxine, de aceea medicii nutriţionişti spun că este extraordinară într-o cură de detoxifiere. 

O ciorbă de ştevie este perfectă în curele de slăbire, întrucât are proprietăţi laxative. Mai mult, ştevia are şi numeroase proprietăţi nutritive, este foarte săracă în calorii şi are un indice glicemic foarte mic. 

De asemenea, medicii nutriţionişti mai spun că ştevia aduce beneficii sistemului digestiv şi conţine fibre şi vitaminele A şi C. Mai mult, conţine fier şi oxalaţi, la fel ca cealaltă plantă-minune a primăverii, spanacul. 

Ştevia, beneficii. Îndepărtează starea de oboseală

Datorită conţinutului de minerale şi vitamine, ştevia poate ajuta în ameliorarea asteniei de primăvară. Pentru că are un conţinut moderat de zaharuri, ştevia poate regla nivelul zahărului din zânge şi poate îndepărta pofta de dulciuri, dar şi senzaţia de foame. 

Nutriţioniştii ai arată că ştevia vă poate scăpa de fluidele excesive din oragnism şi poate îndepărta starea de oboseală. 

De asemenea, pe lângă beneficiile interne ale organsimului, ştevia ar avea efecte terapeutice şi în uzul extern. Frunzele de ştevie ar fi recomandate pentru ameliorarea unor boli ale pielii precum acneea, psoriazisul şi deverse eczeme. Ar mai ajuta şi la tratarea hipertrofiei glandulare limfatice sau a reumatismului.

Ştevia consumată ca salată poate stimula sistemul imunitar şi cel antibacterian şi combate pneumonia sau tusea. De asemenea, pentru că e bogată în fibre şi are efect laxativ poate fi excelentă şi în cazul unor constipaţii.  

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite