Beneficiile fructului kaki
0Nutriţioniştii spun că fructul kaki aduce numeroase beneficii organismului. Se spune că e o alternativă excelentă la dulciurile nesănătoase, dar şi un aliment care te ajută să lupţi cu depresia.
Fructul kaki este originar din China şi mai este cultivat în Brazilia, Mexic, California, precum şi în unele ţări din zona mediterană. Mai este numit şi fructul zeilor, datorită numeroaselor beneficii pe care le aduce organismului.
Fructul kaki are culoare portocalie şi este foarte asemănător cu o roşie. Nutriţioniştii spun că fructul kaki este foarte bogat în magneziu şi are proprietăţi de reglare a metabilismului. Mai mult, are un conţinut mai mare de potasiu decât banana.
În ceea ce priveşte conţinutul de vitamine, fructul kaki este bogat în vitaminele A, B, P şi C. De asemenea, are şi un conţinut important de antioxidanţi şi poate contribui la prevenţia aterosclerozei şi reduce stresul oxidativ.
Fructul de kaki te scapă de constipaţie şi balonare
Pentru că e din categoria alimentelor alcaline, fructul kaki poate scădea aciditatea gastrică. Fructul de kaki poate fi consumat fără griji şi de diabetici. Are rol de reglarea a nivelului de zahăr în sânge şi la inducerea senzaţiei de saţietate.
Fiind bogat în fibre, fructul de kaki poate atenua problemele de constipaţie sau balonare.
Mai trebuie spus, de asemenea, şi faptul că fructul kaki este foarte folosit şi în cosmetică, întrucât este bogat în nutrienţi de care pielea are nevoie. Datorită vitaminelor şi mineralelor, fructul kaki este indicat pentru tratarea pielii uscate, arsă de soare sau cu riduri.