Bei bere în fiecare zi? Iată ce se întâmplă cu organismul tău

0
Publicat:

Berea este una dintre cele mai populare băuturi din lume și este băută în special în zilele toride. Pentru a se relaxa după o zi grea, unii oameni apelează la băuturile alcoolice.

Berea este băută în special în zilele toride. Foto: Arhivă
Berea este băută în special în zilele toride. Foto: Arhivă

Având în vedere că obiceiurile au cel mai mare impact asupra sănătății, dacă în fiecare seară (sau în majoritatea serilor) beți o bere sau două, este important să știți exact cum vă afectează mintea și corpul. Impactul oricărui aliment sau băutură asupra unei persoane variază foarte mult, în funcție de istoricul medical al familiei, de starea de sănătate și de alte alegeri în materie de alimentație și stil de viață, conform Parade

Totuși, dieteticienii susțin că există câteva moduri în care consumul moderat de bere poate avea un impact asupra sănătății. 

Iată ce se întâmplă dacă bei bere în fiecare zi 

Te poți simți deprimat 

În timp ce savurarea unei beri la sfârșitul zilei vă poate ajuta să vă simțiți mai relaxat pe moment, dieteticianul Alex D'Elia spune că, de fapt, vă poate face să vă simțiți mai rău pe termen lung. 

Alcoolul este considerat un deprimant, așa că, deși poate fi plăcut și relaxant la sfârșitul zilei, odată ce dispare, poate agrava anxietatea", a explicat ea. 

Acest lucru este cauzat de modul în care alcoolul afectează creierul, iar D'Elia susține că alcoolul modifică nivelul de serotonină. 

Îți afectează somnul 

Cu toate că berea te poate face să te simți relaxat, atât D'Elia, cât și dieteticianul Yelena Wheeler susțin că, de fapt, ți-ar putea afecta somnul. Wheeler a afirmat că alcoolul poate bloca capacitatea corpului de a produce melatonină, un hormon important din organismul uman, cu rol în alternanța stării de veghe cu cea de somn. 

Ți-ar putea afecta digestia 

Dieteticianul Johna Burdeos a afirmat că pentru unele persoane berea poate avea un impact negativ asupra digestiei. Conform unor studii, alcoolul irită intestinul și ucide bacteriile bune. Pe termen scurt, acest lucru poate provoca unele probleme digestive sau arsuri la stomac. Pe termen lung, ar putea duce la afecțiuni inflamatorii, precum gastrita. 

Ar putea crește riscul de a suferi de anumite afecțiuni 

În timp ce studiile arată clar că un consum excesiv de alcool poate avea un impact negativ asupra sănătății în multe feluri, în ceea ce privește consumul moderat de alcool, cercetările sunt contradictorii. De fapt, unele studii indică faptul că un consum moderat de alcool nu este asociat cu creșterea în greutate, ci chiar ar putea avea un impact pozitiv asupra sănătății. 

Cu toate acestea, există un lucru pe care Burdeos îl menționează: alcoolul nu este niciodată bun pentru ficat. Și da, asta include și o singură bere pe seară. Chiar și consumul moderat de alcool crește riscul de boală hepatică grasă. 

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite