Aşa foloseşti cojile fructelor şi legumelor ca remedii naturiste

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Infuzia cu coji de mere îţi face bine dacă ai crampe la stomac.
Infuzia cu coji de mere îţi face bine dacă ai crampe la stomac.

Dacă de cele mai multe ori descojeşti fructele şi legumele şi arunci cojile, află că acestea pot deveni leacuri de ajutor în durerile de cap, reumatice sau constipaţie.

Ceai de coji de ceapă

Pentru a calma crampele musculare şi pentru a ameliora neplăcutele dureri de cap este bine să apelezi la ceaiul din coji de ceapă. Bea zilnic un ceai preparat dintr-o linguriţă de coji de ceapă, care se infuzează timp de 10 minute, în 200 ml de apă fierbinte. Iei jumătate de pahar la ora 18, restul la ora 21. Tratamentul poate fi de lungă durată, uneori efectul apare la 3 luni după consumul zilnic, iar cura nu se întrerupe.

Decoct din coji de cartofi

Cojile de cartofii îţi fac bine dacă ai dureri reumatice sau hipertensiune. Spală cinci cartofi, curăţă-i şi fierbe coaja într-o jumătate de litru de apă, 20 de minute. Strecoară, lasă să se răcească şi bea acest decoct de 2-3 ori pe zi, într-o cură de 2 luni.

Aceste coji sunt bune şi dacă ai sinuzită. Fierbi cojile de la patru cartofi într-un litru de apă şi faci băi de abur o dată pe zi, 3 zile. Dacă ai afte bucale, clăteşte-ţi gura cu decoct de coji de cartofi, de 2 ori pe zi, dimineaţa şi seara, câte 5 minute.

Extrapont

Pentru a elimina orice urmă de pesticide de pe coji, clăteşte legumele şi fructele, înainte de descojire, în apă cu bicarbonate sau cu zeamă de lămâie.

Infuzie de coji de măr

Cojile de mere sunt un remediu la-ndemână dacă insomniile îţi fac nopţile albe. Ai nevoie de 2 linguri de coji de mere mărunţite, peste care torni 250 ml de apă clocotită. Lasă la infuzat 10 minute şi bea ceaiul cu 2 ore înainte să te culci. Tot infuzia cu coji de mere îţi face bine dacă ai crampe la stomac. Pentru asta, bea câte 3 căni cu ceai de coji de mere pe zi.

Află pe clicksanatate.ro cum să foloseşti cojile de portocale contra constipaţiei!

Întrebări despre gripă

Cele mai eficiente metode de disciplină

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite