Animalele de pluș, magneți pentru germeni. Iată cum să le speli

0
Publicat:

Poate că animalele de pluș sunt prietenii copilului tău, dar, dacă te gândești bine, probabil că transportă o tonă de germeni, bacterii și păr de animale de companie - ca să nu mai vorbim de o armată de acarieni. Iată câteva sfaturi pentru a le curăța și igieniza cât mai bine. 

FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Cât de des trebuie să spăl animalele de pluș ale copilului? Răspunsul la această întrebare este: probabil mai des decât crezi potrivit Yahoo News. 

De fapt, se recomandă să speli plușurile copilului lunar. Pe scurt, dacă copilul tău s-a îmbrățișat cu jucăriile de pluș în timpul unei boli, dacă a avut alergii de sezon, dacă a avut recent o criză de păduchi sau dacă aveți animale de companie - toate acestea sunt motive pentru a spăla cât mai des jucăriile de pluș.

De asemenea, se recomandă să speli jucăriile în mod regulat dacă copilul tău suferă de astm, dacă jucăriile miros a mucegai și de fiecare dată când jucăriile au un aspect murdar.

Cum curățăm animalele de pluș la mașina de spălat

Vestea bună este că majoritatea animalelor de pluș pot supraviețui unui ciclu delicat în mașina de spălat, dar trebuie să fii inteligent. În primul rând, verifică recomandările producătorilor. După ani de iubire, este posibil ca acele etichete să fi devenit greu de citit, așa că iată câteva reguli de bază.

Nu arunca acel ursuleț de pluș în mașina de spălat dacă au o cutie audio sau muzicală în interior, dacă este deosebit de vechi sau fragil sau dacă este umplut cu orice altceva în afară de lână.

Verifică dacă există piese care se pot desprinde în timpul spălării, cum ar fi ochii lipiți, paietele, piesele libere și părțile din plastic. 

Dacă totul pare să fie în regulă, încercă mașina de spălat.

Pași de urmat când vrei să speli jucăriile de pluș la mașină:

1. Îndepărtați sau fixați piesele care s-ar putea desprinde în timpul spălării

2. Curăță petele

3. Pune plușul într-o pungă specială sau într-o față de pernă

4. Folosește un detergent de rufe delicat

5. Folosește ciclul pentru rufe delicate

6. Nu folosiți uscătorul

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite