5 alimente pentru buna funcţionare a creierului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O dietă echilibrată te poate feri de multe boli. La fel ca inima, plămânii sau muşchii, şi creierul are nevoie de anumite substanţe nutritive pentru o bună funcţionare.

Alege cerealele integrale

Creierul nu poate funcţiona fără energie. Pentru a te putea concentra pe parcursul zilei, este necesar să-ţi stabilizezi nivelul de glucoză (zahăr) din sânge.

Pâinea albă şi dulciurile au un conţinut ridicat de glucoză, care-ţi oferă un impuls de energie pe moment, pentru ca, în doar câteva minute, să te simţi brusc fără vlagă. Cerealele integrale, cum sunt fulgii de ovăz, pâinea intermediară sau pastele integrale, eliberează glucoza treptat în sânge şi astfel vei avea energie peste zi.

Beneficiile peştelui gras

Acizi graşi esenţiali nu pot fi sintetizaţi de organism, ci trebuie procuraţi din alimentaţie. Un rol important au acizii graşi Omega-3, care sunt implicaţi în menţinerea funcţiei cognitive.

Aproape 40% din acizii graşi ai celulelor creierului sunt formaţi din acid eicosapentaenoic (EPA) şi acid docosahexaenoic (DHA), două substanţe care stimulează procesele cerebrale.

Acestea se găsesc din belşug în uleiul de peşte oceanic (somon, ton) precum şi în alte alimente, cum ar fi uleiul de nuci sau boabele de soia. Nivelul scăzut de DHA poate indica un risc crescut de apariţie al maladiei Alzheimer şi provoacă pierderi de memorie.

Află pe clicksanatate.ro ce alte alimente sunt bune pentru creier!

Cum să previi apariţia unui furuncul

Rostopasca, cel mai bun leac pentru negi şi herpes

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite