Uscăciunea vaginală. Cum tratezi lipsa lubrifierii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În timpul actului sexual, lubrifierea vaginului este esenţială pentru a uşura disconfortul şi durerea în urma fricţiunii
În timpul actului sexual, lubrifierea vaginului este esenţială pentru a uşura disconfortul şi durerea în urma fricţiunii

Problemă cu care se confruntă, de obicei, femeile la menopauză, neplăcerea poate apărea şi la cele tinere, din cauza dezechilibrelor hormonale. Lipsa lubrifierii vaginale nu este o problemă medicală, dar dacă nu este tratată, poate duce la infecţii.

Pentru că este un organ foarte delicat, vaginul se poate răni când nu este suficient lubrifiat, mai ales în timpul actului sexual, atunci când există fricţiune pe pereţii săi. Mişcările provoacă durere şi răni, crescând riscul de infecţii şi boli. Scăderea lubrifierii vaginale poate fi tratată respectând câteva reguli esenţiale ori prin modificări în dietă şi folosirea lubrifianţilor.

Vaginul se lubrifiază datoriă glandele care sunt localizate la nivelul colului uterin. Umezeala produsă de acestea se deplasează spre colul uterin şi pătrund în canalul vaginal, ajutând la eliminarea celulelor moarte din vagin.

Preludiul asigură lubrifierea vaginului

În timpul actului sexual, lubrifierea vaginului este esenţială pentru a uşura disconfortul şi durerea în urma fricţiunii.

Află pe clickpentrufemei.ro cum poţi să previi uscăciunea vaginală

Preludiul preferat al bărbaţilor

Igiena intimă: cum menţii vaginul sănătos şi curat

Viață de cupluPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite