Un băieţel de patru ani are IQ-ul lui Einstein

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un puşti din Marea Britanie a devenit mândria părinţilor şi a profesorilor, după ce specialiştii în neurologie au descoperit că are coficientul de inteligenţă 160, similar cu al fizicianului Albert Einstein.

 Perspicacitatea micuţului Sherwyn Sarabi este uimitoare, spun specialiştii, performanţe asemănătoare fiind întâlnite în cazul celebrului Bill Gates sau fizicianului englez Stephen Hawking. Chiar dacă are numai patru ani, Sarabi a fost deja inclus în clubul Mensa, alături de cei mai inteligenţi oameni de pe glob, relatează „Daily News“. 

Rudele au remarcat că băieţelul este înzestrat de la mama-natură încă de când acesta avea zece luni şi rostea deja, fără prea mare efort, cuvinte şi frânturi de propoziţii. Psihologul care l-a testat pe Sherwyn a spus că scorul înregistrat - cel mai ridicat pe scara Wechsler - arată că are un „nivel foarte ridicat al inteligenţei“. 

„Este incredibil de talentat şi are un vocabular extrem de bogat, ca să nu mai vorbesc de abilităţile sale sociale. Vârsta sa mentală este de opt ani şi nouă luni, adică de două ori mai mare decât în realitate“, argumentează psihologul Peter Congdon. Sherwyn studiază, în prezent, la Rastrick Independent School din Yorkshire, alături de elevi mai mari decât el. Până în prezent, micuţul geniu a reuşit să citească 190 de cărţi, dar preferata sa rămâne Enciclopedia

Citeşte şi:

Copiii din noile generaţii sunt din ce în ce mai inteligenţi 

Primul născut este mai inteligent decât fraţii săi 

PARADOX Cel mai deştept om din lume, cu un IQ de 300, a murit şomer 

Viață de cupluPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite