„Tinder pentru sex în 3“, o aplicaţie dedicată cuplurilor libertine: Ce spun utilizatorii despre experienţele avute

0
0
O mulţime de cupluri se arată deschise spre practicarea triolismului FOTO intimatemedicine.com
O mulţime de cupluri se arată deschise spre practicarea triolismului FOTO intimatemedicine.com

Feeld, o aplicaţie dedicată cuplurilor libertine, supranumită „Tinder pentru sex în 3“, a atras în ultimele luni un număr tot mai mare de utilizatori francezi cu vârste de până la 30 de ani, informează Le Nouvel Observateur, potrivit News.ro.

Pe această aplicaţie pot fi consultate conturile unor cupluri care par foarte fericite în fotografiile afişate. Sunt tineri zâmbitori, care se ţin de mână, pozează obraz lângă obraz sau umăr lângă umăr. Unii sunt îmbrăcaţi, altele dezvăluie un sân, un fragment din coapsă, un zâmbet cochet. Unii caută sex în trei, folosind abrevierea „HHF“ („Homme Homme Femme“), pentru scenariul cu doi bărbaţi şi o femeie, alţii aleg abrevierea „HFF“ („Homme Femme Femme“), pentru scenariul cu un bărbat şi două femei. Alţii caută cupluri, pentru schimbul de parteneri. Feeld, o aplicaţie „verişoară“ a deja celebrei reţele de socializare Tinder, se adresează întâlnirilor amoroase în trei, în patru şi chiar mai mulţi parteneri, în funcţie de afinităţi.

Utilizatorii ei din Franţa provin în special din mediul urban şi sunt în mod cert tineri - pe această aplicaţie fiind întâlnite mult mai multe cupluri sub 30 de ani decât cupluri trecute de 50 de ani.

„Practicarea triolismului ne permite să respirăm puţin“

Charlotte şi Paul, trecuţi de 25 de ani, s-au înscris pe reţeaua Feeld în luna februarie. Ei locuiesc în al XVI-lea district din Paris, unde au acceptat să acorde un interviu jurnaliştilor de la Le Nouvel Observateur, într-o cafenea.

Afişând o barbă tunsă la milimetru, în cazul lui, şi o poşetă Hermes foarte şic, în cazul ei, cei doi tineri francezi au marcat „Marele Şlam“ al burgheziei medii provinciale - şcoli private, copii unici, catehism - înainte de a ajunge la Paris, pentru a studia la Facultatea de Ştiinţe Politice.

„Suntem pui de burghezi de dreapta“, se prezintă Paul, zâmbind. „Sau, burghezi de stânga“, îl contrazice iubita lui. Cei doi tineri spun că sunt foarte fericiţi împreună.

„Muncim ca apucaţii şi, din acest motiv, practicarea triolismului (sex în trei, n.r.) din când în când ne permie să mai respirăm puţin şi, paradoxal, să avem o mai bună intimitate între noi“, au explicat ei.

Greşelile de ortografie reprezintă un mare „Nu“

Alegerea cuplurilor pe care ei doresc să „le cunoască“ se face într-o manieră asemănătoare celei practicate pe un site tradiţional dedicat întâlnirilor între adulţi.

„Greşelile de ortografie reprezintă un mare «Nu», ahtiaţii după bani, iarăşi «Nu», bărbaţii morţi de foame care pun întrebări despre înălţimea şi greutatea mea, iarăşi «Nu»“, precizează Charlotte.

Întâlnirile au loc seara, mai degrabă în weekend decât în timpul săptămânii, în apartamentul de două camere al acestui cuplu.

„Debutanţii refuză sistematic să primească vizite la ei acasă, se tem să nu îşi creeze amintiri urâte în acel spaţiu familiar. Îşi pun şi problema riscului de a nu le fi furate lucruri din locuinţă. O tânără cu care am petrecut o noapte fantastică de sex mi-a furat un lac de unghii Louboutin“, spune Charlotte.

Însă unde se înscrie gelozia în toată această chestiune? „Dispare complet în faţa plăcerii pe care o resimţi şi pe care ţi-o procuri atunci când autorizezi această situaţie“, spune Paul, fără să mai aştepte răspunsul iubitei sale.

De cele mai multe ori, nu Charlotte este aceea care alege partenerii pentru o seară. „Adeseori, eu însumi îi aleg, mă pricep mai bine“, spune tânărul Paul. 

„Îi prezint cupluri lui Charlotte, ea se culcă cu ei, iar dacă nu are chef, simulează o migrenă iar eu fac sex în trei cu un alt cuplu. Asta e frumos în cazul swingerilor, toată lumea e mereu mulţumită“, a adăugat tânărul.

„E destul de greu să pătrunzi în acest mediu“

În acest veritabil paradis digital al swingerilor şi al libertinajului, bărbaţii singuri sau cuplurile aflate în căutarea unor parteneri pentru o seară de sex întâmpină mari dificultăţi în găsirea fericirii.

În două luni de prezenţă pe aplicaţia Feeld, Antoine, un director de companie care se apropie de 40 de ani, spune că a avut parte de o experienţă amară.

„Am găsit doar două potriviri (cu conturile altor utilizatori, n.r.) în 2 luni, nu am concretizat niciodată, nici măcar nu am fost aproape de a concretiza vreo întâlnire“, explică el, care se defineşte în felul următor: „Nu sunt George Clooney, dar nici Sim (Simon Berryer, un cunoscut actor de comedie francez, interpretul unor secvenţe umoristice şi de parodie la televiziune, n.r.)“.

Acest eşec ţine, fără îndoială, de faptul că Antoine este „un băiat dificil“, dar care poate fi explicat şi prin faptul că el este tentat exclusiv de sexul în trei practicat cu două femei. „Sunt foarte gelos şi, ca toţi bărbaţii, am oroare de competiţie“, spune Antoine.

Anne, o utilizatoare a aplicaţiei Feeld, celibatară, crede că a înţeles care sunt motivele din spatele acestei respingeri. „Cuplurile vorbesc cu alte cupluri, fetele singure caută înainte de orice alte fete singure, pentru a-şi explora bisexualitatea“, analizează ea, înainte de a deplânge generalizarea libertinajului în cazul cuplurilor neiniţiate şi nepregătite.

„Există cupluri fericite de swingeri, dar asta nu înseamnă că sunt cupluri solide - din acest motiv, în cluburile şi barurile specializate, nu veţi găsi prea mulţi din categoria «perdanţii anului»“, a adăugat Anne, amuzată, care are o experienţă de 10 ani în acest domeniu.

„În plus, e destul de greu să pătrunzi în acest mediu - fără nicio aluzie sau joc de cuvinte, desigur. Există un întreg sistem de coduri care scapă neofiţilor - într-un astfel de mediu, debutanţii sunt reperaţi imediat“, a mai spus ea.

Unde poate duce triolismul

Hélène, în vârstă de 26 de ani, a petrecut doi ani practicând triolismul şi spune că nu va reveni prea curând pe platforma online Feeld.

„Pentru moment, totul e bine. Există carne, sudoare, plăcere. Apoi, apare acel moment în care pleci de la o astfel de întâlnire şi te regăseşti singur alături de partenerul tău de viaţă, care tocmai a făcut dragoste cu o altă femeie, chiar sub ochii tăi. Îţi rulezi acel film timp de multe ore în minte, o dată şi încă o dată. Nu cumva iubitul tău a mângâiat-o pe acea femeie cu mai multă pasiune şi tandreţe decât în timpul îmbrăţişărilor voastre regulate?“, explică tânăra.

Marine, o altă utilizatoare a acestui serviciu online pentru adulţi, a trecut printr-o situaţie similară.

„El, iubitul meu, a devenit dependent, era capabil să stea ore întregi consultând profilurile celorlalţi utilizatori pe telefonul mobil. Era ca un copil mai mare şi răsfăţat într-un magazin de jucării. Îmi spunea: «asta e bună» sau «uite, mi-aş trage-o cu asta». Am devenit martorul involuntar al fantasmelor lui, al impulsurilor lui, din care eu începeam să dispar puţin câte puţin“, a relatat Marine.

Apoi, limita a fost încălcată într-o seară în care se întorceau după o seară libertină petrecută în locuinţa altui cuplu. „Mi-a spus: «acea tipă e mult mai subţire decât tine, e o schimbare bună, mi-a făcut plăcere»“, a povestit tânăra. 

Marine s-a despărţit de iubitul ei în urmă cu trei săptămâni. Relatând aceste experienţe de viaţă în faţa jurnaliştilor de la Le Nouvel Observateur, tânăra tremură puţin în scaunul ei. „E din cauza frigului, nu a emoţiei“, spune ea, cu o jumătate de zâmbet.

„Afurisită toamnă, afurisit triolism“, a adăugat ea în încheierea conversaţiei.

Feeld, anterior denumită 3nder, este o aplicaţie de geolocalizare asemănătoare site-urilor de întâlniri pentru adulţi, disponibilă pe dispozitive mobile cu sisteme de operare iOS şi Android, care facilitează comunicarea între utilizatori interesaţi de poliamor, fetişuri şi sexul cu mai mulţi parteneri în acelaşi timp. Aplicaţia a fost lansată în Marea Britanie în iulie 2014 şi în Statele Unite în 2015. La 1 august 2016, Feeld fusese descărcată de peste 1,6 milioane de ori pe sisteme iOS. Aplicaţia fost dezvoltată de compania londoneză 3nder Ltd, înfiinţată de în 2014 de antreprenorul bulgar Dimo Trifonov.

Mai multe - Viață de cuplu

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite