Spune-mi cât de late ai şoldurile, ca să-mi dau seama cât de dispusă eşti să ai o aventură de-o noapte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul de parteneri sexuali variază de la un caz la altul şi este influenţat de dorinţele, principiile şi preferinţele fiecărei femei în parte. Te-ai fi gândit, însă, că lăţimea şoldurilor are o influenţă asupra istoricului sexual?

Potrivit unui nou studiu, femeile cu şolduri late sunt predispuse unui număr mai mare de parteneri sexuali şi aventurilor de o noapte. Autorii studiului susţin că „de vină” pentru toate acestea ar fi faptul că, pentru femeile cu şolduri mai generoase, naşterea ar fi o experienţă mai puţin traumatică. 

Cercetătorii spun că şoldurile considerate late sunt cele care depăşesc măsura de 36 de cm, femeile cu şoldurile înguste având măsuri sub 31 de cm. Aceasta este, de fapt, măsurătoarea distanţei dintre oasele pelviene, nu circumferinţa bazinului. 

Celor 148 de femei care au luat parte la acest studiu, cu vârste cuprinse între 18 şi 26 de ani, li s-a măsurat, de asemenea, şi lăţimea şoldurilor şi cea a taliei. Toate au avut, anterior, cel puţin un partener sexual. Studiul a implicat, pe lângă măsurători, completarea unui chestionar cu privire la istoria lor sexuală, cu întrebări despre vârsta la care şi-au pierdut virginitatea, numărul de parteneri sexuali şi semnificaţia emoţională a fiecărei relaţii în parte.

image

Kim Kardashian şi Beyonce, două vedete cunoscute pentru şoldurile lor proeminente. FOTOthejasminebrand.com şi mgmelling.tumblr.com

Cei care au efectuat studiul, cercetătorii de la Universitatea Leeds din Marea Britanie au ajuns la concluzia că femeile mai predispuse la aventuri de-o noapte sunt cele cu şoldurile mai late. Mai exact, femeile pentru care trei din patru relaţii sexuale au fost simple aventuri au avut şoldurile cu cel puţin 2 centimetri mai late decât cele care au avut mai puţine relaţii de-o noapte. 

Teoria profesorului Colin Hendrie, cel care a condus studiul, sugerează că femeile cu şolduri late au mai mulţi parteneri sexuali şi ca urmare a unui impuls ancestral, legat de faptul că pentru acestea naşterea este un proces relativ mai uşor şi mai puţin traumatizant decât în cazul femeilor cu şolduri mai mici de 31 de cm.

„Lăţimea şoldurilor unei femei are un impact direct asupra rănilor la naştere cu risc mortal. Se pare că acest aspect se reflectă, parţial, în comportamentul sexual al femeilor”, a declarat Hendrie pentru Daily Mail.

Citeşte şi: 

De ce mint femeile şi bărbaţii cu privire la sex

9 tipuri de sex care alungă plictiseala din pat

Parcursul amoros al femeii până la găsirea „sufletului pereche”: 15 bărbaţi sărutaţi, 7 parteneri sexuali, 4 întâlniri eşuate

Viață de cupluPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite