Parcursul amoros al femeii până la găsirea „sufletului pereche”: 15 bărbaţi sărutaţi, 7 parteneri sexuali, 4 întâlniri eşuate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie sărută, în medie, 15 bărbaţi, suferă din dragoste de două ori şi are parte de patru întâlniri eşuate înainte de a-şi găsi partenerul de viaţă. Astfel arată cifrele care definesc viaţa amoroasă a femeilor, potrivit unui studiu care fundamentează statistic cartea „The Rosie Project” a lui Graeme Simsion.

Până a-şi întâlni „sufletul pereche”, o femeie sărută, în medie, 15 bărbaţi, participă la patru întâlniri dezastruoase şi suferă din dragoste de două ori, arată o statistică provenită dintr-un studiu la care au participat 2.000 de britanici, asociat cu bestsellerul „The Rosie Project” al lui Graeme Simsion.

Statistica mai arată că, până la găsirea partenerului ideal, femeia deja a trăit în concubinaj cu un fost iubit şi a avut parte de patru aventuri de-o noapte. Comparativ, până la întâlnirea partenerei de viaţă, un bărbat a fost lăsat baltă la două întâlniri şi a avut şase aventuri de-o noapte.

Totodată, femeile participă la două „întâlniri oarbe” şi ies în oraş cu doi bărbaţi cunoscuţi online, în timp ce reprezentanţii sexului puternic au parte de trei „întâlniri oarbe” şi de trei rendez-vous-uri cu femei cunoscute prin intermediul internetului.

Cea mai mare diferenţă de cifre între sexe ţine de numărul pe parteneri sexuali. În timp ce bărbaţii au, în medie, zece partenere sexuale până la întâlnirea „sufletului pereche”, femeile au şapte.

Studiul a mai arătat că reprezentanţii sexului puternic se angajează, în medie, la şase relaţii serioase, două dintre acestea depăşind, ca durată, un an, în timp ce femeile au cinci relaţii lungi, până la găsirea partenerului de viaţă.

Totodată, atât femeile, cât şi bărbaţi sunt înşelaţi cel puţin o dată.

Aceste cifre „ne sugerează că drumul pe care-l avem de parcurs până la găsirea partenerului de viaţă poate fi lung şi anevoios”, spune autorul cărţii „The Rosie Project”, Graeme Simsion, potrivit „The Telegraph”.

„Toate întâlnirile eşuate, relaţiile greşite şi aventurile de-o noapte care-ţi lasă un gust amar pot genera dezolare în sufletele multor persoane. Însă, acest parcurs aparent haotic poate fi de-a dreptul minunată”, conchide Graeme Simsion, autorul bestsellerului „The Rosie Project”.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite