Sfaturi pentru a fi un tată mai bun: ce trebuie să facă bărbaţii pentru a fi un real ajutor în creşterea copilului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sfaturi pentru a fi un tată mai bun/FOTO www.webmd.com
Sfaturi pentru a fi un tată mai bun/FOTO www.webmd.com

Sfaturi pentru a fi un tată mai bun. Mulţi bărbaţi nu ştiu cum se va schimba viaţa lor din clipa în care au un copil şi se tem că nu vor reuşi să fie taţi buni pentru micuţul lor. Scott Kelby, un tânăr care a trecut şi el prin aceste dileme, a scris o carte cu sfaturi utile pentru tătici.

Cartea lui Kelby se numeşte The Book for Guys Who Don't Want Kids (Cartea pentru tipii care nu vor copii, n.r.) şi a fost gândită în special pentru bărbaţii care nu au plănuit să aibă copii, dar au ajuns în această situaţie şi nu ştiu ce ar trebuie să facă pentru a descurca mai bine, scrie Parents.com.

Iată câteva sfaturi din această carte destinată tăticilor lipsiţi de experienţă.

Sfaturi pentru a fi un tată mai bun. Nu te stresa prea mult

Un tată bun nu înseamnă neapărat unul care ştie cum să ţină corect bebeluşul sau cum să se joace cu el. Cel mai important este ca el să fie mai întâi un soţ bun şi să se implice cât mai mult în tot ce ţine de buna relaţie cu partenera. Copilul are nevoie în primul rând de o familie fericită, care trăieşte în armonie, de aceea un soţ bun va fi cu siguranţă şi un tată bun.

Sfaturi pentru a fi un tată mai bun. Nu renunţa la micile bucurii

Mulţi părinţi îşi schimbă radical stilul de viaţă după ce au un copil, stau mai mult în casă, iar asta nu este prea bine. După câteva săptămâni de la naştere, un copil sănătos poate merge cu părinţii în vacanţă sau în oraş, astfel încât cei doi pot să-şi reia în mare măsură stilul de viaţă de dinainte. În acest fel, părinţii vor fi mai puţin stresaţi şi de aceea vor putea avea mai bine grijă de copil.

Sfaturi pentru a fi un tată mai bun. Lasă-i mamei puţin timp liber

Mai ales în primii ani, mama este foarte solicitată de copil, de aceea şi tatăl ar trebui să se implice, ca să preia din responsabilităţi şi mama să aibă din când în când puţin timp liber doar pentru ea. Astfel, tatăl poate rămâne singur cu bebeluşul câteva ore, pentru ca mama să iasă la cumpărături sau să se vadă cu o prietenă, ori să se ducă la coafor.

Sfaturi pentru a fi un tată mai bun. Trezeşte-te şi tu noaptea

Când bebeluşul se trezeşte noaptea să ceară mâncare, tatăl poate lua şi el parte, ca s-o ajute pe mămică. Dacă mama alăptează, atunci îi poate ţine companie şi poate schimba după alăptare scutecele celui mic. Dacă micuţul este hrănit cu biberonul, atunci poate prelua chiar el o repriză de hrănire pe timp de noapte, pentru ca mama să se odihnească. Oricum, dacă se va trezi şi el împreună cu ea, acest lucru va întări relaţia dintre ei şi dintre tată şi copil.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite