Sfat controversat pentru părinţii care nu se pot înţelege cu copiii: metoda „de criză” folosită de o mămică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Uneori, negocierea şi oferirea unei mici sume de bani îl poate convinge pe copil să asculte/FOTO Arhiva Adevărul
Uneori, negocierea şi oferirea unei mici sume de bani îl poate convinge pe copil să asculte/FOTO Arhiva Adevărul

O jurnalistă care scrie pentru o celebră publicaţie britanică are un sfat interesant, destul de controversat, pentru părinţii care nu mai ştiu ce să facă pentru a fi ascultaţi de copii.

Lorraine Candy, care scrie pentru Daily Mail, recunoaşte că are o teorie inedită, destul de greu de acceptat, despre educarea şi „negocierea” cu copiii.

În timp ce mulţi părinţi reacţionează destul de dur, cu pedepse sau ameninţări, atunci când copiii nu-i ascultă, Lorraine spune că a găsit o soluţie foarte eficientă: le oferă un bănuţ, pentru a-i convinge să facă ce trebuie.

Jurnalista are patru copii şi spune că această metodă nu dă greş niciodată, mai ales pentru un copil cu vârsta între 3 şi 13 ani. Ideea se poate aplica însă indiferent de vârstă. Un copil mai mic poate fi convins oferindu-i-se ciocolată, iar unul mai mare va reacţiona pozitiv dacă va primi o sumă ceva mai mare, nu doar un bănuţ.

Desigur, aceasta este o măsură disperată, „de criză”, pe care o aplică în ultimă instanţă, când alte mijloace nu dau rezultate. De exemplu, dacă o mămică are mai mulţi copii pe care trebuie să-i pregătească dimineaţa pentru şcoală sau grădiniţă, iar unul dintre ei protestează, atunci negocierea de acest fel poate fi o soluţie inspirată. În acest fel, copiii vor ajunge la timp la ore, iar mămica va putea pleca şi ea liniştită la serviciu.

Lorraine precizează că metoda nu trebuie folosită însă prea des, pentru că atunci nu va mai avea efect şi va oferi copiilor un model greşit, convingându-i că pot obţine bani dacă se poartă urât şi apoi se cuminţesc.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite