Sexul cu o gravidă: mituri despre relaţiile sexuale întreţinute în timpul sarcinii şi poziţii nerecomandate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sexul cu o gravidă. FOTO stayathomemum.com.au
Sexul cu o gravidă. FOTO stayathomemum.com.au

Sexul cu o gravidă. Multe femei însărcinate se tem să întreţină relaţii sexuale mai ales când sarcina este destul de avansată, considerând că ar putea să-i facă rău fătului. Totuşi, cele mai multe astfel de griji sunt nefondate.

Sexul cu o gravidă: copilul ar putea să fie rănit

Nu există pericolul ca fătul să fie afectat în timpul sexului, pentru că este protejat de sacul cu lichid amniotic. Bineînţeles, la fel de nefondată este temerea conform căreia penisul bărbatului ar putea să atingă copilul, lucru improbabil pentru că cervixul femeii este închis, deci fătul este ferit de orice problemă, au precizat medicii ginecologi consultaţi de parenting.com.

Sexul cu o gravidă: gravida ar putea să aibă probleme din cauza anumitor poziţii sexuale 

Singura problemă pe care o poate ridica sexul în timpul sarcinii se referă la disconfortul creat de anumite poziţii sexuale. Iar unele dintre cele mai neplăcute pentru o femeie a cărei burtică s-a mărit considerabil ar fi când bărbatul stă deasupra sau ea stă pe burtă. Există însă multe alte poziţii sexuale care sunt nu numai confortabile în această perioadă, ci şi foarte plăcute. Ba chiar, în timpul sarcinii, organele genitale feminine sunt mult mai sensibile la stimulare, iar apetitul sexual poate fi mai crescut decât în mod normal, pentru că organismul gravidelor secretă mai multă oxitocină, un hormon produs pentru a menţine sarcina.

Sexul cu o gravidă: poate declanşa naşterea prematură

În cazul femeilor care au o sarcină normală, fără probleme, contracţiile vaginale şi uterine produse de orgasm nu induc travaliul. Există însă şi situaţii în care medicul nu recomandă femeilor însărcinate să facă sex: dilatare cervicală, ruptura membranelor, placenta previa (placenta care acoperă cervixul), sângerare vaginală sau după ruperea apei.
 

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite