Serialele de comedie „omoară” romantismul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fanii unor seriale precum ”Prietenii tăi” sunt pragmatici când vine vorba de iubire
Fanii unor seriale precum ”Prietenii tăi” sunt pragmatici când vine vorba de iubire

„Dragoste adevărată”, „suflet-pereche” sau „romantism” sunt noţiuni străine fanilor serialelor de comedie, potrivit unui nou studiu. Ei  au o viziune mai pragmatică asupra iubirii, lucru care nu îi ajută deloc să aibă noroc în dragoste.

Dacă eşti fan al unor seriale precum „Prietenii tăi” (Friends) sau „Teoria Big Bang”, probabil că eşti mai pragmatic în privinţa iubirii şi nu ai avut prea mult noroc în dragoste. Cel puţin aşa reiese dintr-un studiu al cercetătorilor americani de la Universitatea din Michingan, potrivit căruia serialele de comedie „omoară” romantismul.

Iubirea este un „ingredient” care lipseşte din aceste seriale, conform acestei cercetări, citate de publicaţia Huffington Post.

Relaţiile prezentate de ele se destramă cu uşurinţă, iar atunci când durează, sunt departe de a fi perfecte. Această perspectivă asupra iubirii îi determină pe fanii serialelor de comedie să devină mai cinici atunci când vine vorba de dragoste adevărată sau de suflet-pereche.

big bang serial

Este puţin probabil ca un fan al serialelor de comedie să creadă că ar putea primi invitaţia de a merge la Paris la prima întâlnire sau că o relaţie poate fi roz toată viaţa. Nu acelaşi lucru cred cei care îndrăgesc serialele romantice. Ei au o perspectivă idealistă asupra iubirii, susţin cercetătorii americani.

Studiul lor demonstrează că mesajele emisiunilor şi filmelor ne influenţează convingerile în mod subconştient şi, de aici, modul în care ne trăim viaţa. Oamenii care cred în dragostea adevărată, mai spun ei, se bucură de o viaţă mai fericită şi au relaţii mai frumoase decât cei pentru care romantismul este doar o noţiune idealistă.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite