Secretul unei căsnicii-model: să bei câte-un păhărel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un studiu la care au participat 2.767 de cupluri căsătorite, în care partenerii aveau peste 50 de ani, a relevat că alcoolul consumat în cantităţi moderate poate avea efecte benefice asupra liniştii conjugale.

Rezultatele studiului au reieşit în urma analizării datelor colectate pe durata a patru ani, care au indicat că partenerii care beau din când în când un pahar împreună se certau mai rar decât cuplurile care nu beau deloc alcool.

În medie, bărbaţii din cadrul cercetării consumau câte şase unităţi de alcool pe săptămână, iar femeile aproximativ trei unităţi. În situaţiile în care soţiile consumau alcool, iar soţii nu, rezultatele au subliniat că acestea deveneau în timp mai nemulţumite de mariaj decât cele ai căror parteneri consumau alcool.

Astfel, cuplurile care nu au refuzat câte un păhărel din când în când au menţionat mai rar că partenerii îi calcă pe nervi, că îi lasă baltă când au nevoie de ajutorul lor sau i-au criticat din diverse motive, a subliniat autoarea studiului, Kira S. Birditt, informează publicaţia americană „USA Today”.

Viață de cuplu


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri