Schimbările pozitive care se produc în viaţa unui cuplu după venirea pe lume a unui copil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Venirea pe lume a unui copil poate aduce atât schimbări pozitive cât şi negative. Dincolo de grijile normale ale părinţilor, un copil poate îmbunătăţi în mod semnificativ o relaţie, schimbând partenerii prin experienţele şi trăirile experiementate.

Când se gândesc la venirea pe lume a unui copil, majoritatea cuplurilor au tendinţa de a se gândi mai mult la lucuri negative, cum ar fi răcirea sentimentelor, îndepărtarea soţiei de soţ sau lipsa timpului în care pot face diferite activităţi în doi, scrie youqueen.com. Însă, pe de altă parte, un copil este cea mai frumoasă emoţie pe care o pot simţi părinţii, experimentând trăiri care pot îmbunătăţi în mod semnificativ relaţia.

Partenerii vor deveni mai protectivi

Protectivitatea este normală într-o relaţie. Îţi doreşti să-ţi protejezi partenerul, dar şi relaţia pe care o aveţi. Însă atunci când apare un copil în viaţa voastră, veţi deveni mai protectivi decât de obicei, atât cu partenerul, cât şi cu noul membru al familiei. Acest instinct apropie partenerii, făcând relaţia mai puternică.

Veţi avea parte de multe momente amuzante

Încă din primele zile, copiii vă vor oferi momente amuzante, dar care vă vor rămâne în amintire mult timp. Vor fi momente în care vor voma sau îşi vor face nevoile pe voi. Va fi amuzant sau poate uneori veţi simţi nevoia de a vă revolta, dar nu veţi avea pe cine. Aşa că bucuraţi-vă de aceste momente. Vă veţi uita la copilul vostru ca la un înger şi, de dragul lui, veţi învăţa să lucraţi în echipă.  

Veţi învăţa să vă oferiţi sprijin unul altuia

Vor fi zile când veţi avea probleme cu alăptatul, copilul va face brusc febră sau va avea probleme cu somnul. Acestea sunt adevărate provocări chiar şi pentru părinţii experimentaţi. Atunci când vă veţi confrunta cu astfel de vremuri dificile, veţi învăţa să vă acordaţi sprijin unul altuia, făcând relaţia mai puternică. Vă veţi dezvolta respectul şi dragostea unul pentru celălalt, ceea ce vă va face mai puternici, pregătindu-vă pentru perioadele dificile ce pot apărea în viaţa voastră.

Vă veţi redescoperi

Când un om este privat de somn, îşi arată adevărata personalitate. Veţi spune cuvinte pe care nu credeaţi că le veţi spune vreodată, experimentând un ocean de emoţii şi trecând instant de la o stare la alta. Veţi învăţa să vă sprijiniţi şi să vă acceptaţi unul pe celălalt, pentru a putea trece peste aceste faze dificile. Experienţa vă va face să creşteţi împreună şi să aveţi o relaţie mult mai puternică.

Veţi preţui mai mult timpul petrecut împreună

Dincolo de frumuseţea de a fi părinte, timpul liber petrecut împreună va fi foarte scurt. Oricât de multă voinţă aţi avea, nu veţi mai reuşi să fugiţi atât de des în vacanţe, să ieşiţi cu prietenii sau să vă faceţi planuri din scurt. Acest lucru vă va face să preţuiţi mai mult timpul pe care îl aveţi la dispoziţie doar pentru voi doi şi să vă apreciaţi mai mult.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite