Preludiul preferat al femeilor: cât trebuie să dureze şi cum se face „auditul“ zonelor erogene

0
0
Preludiul preferat al femeilor. FOTO Arhiva Adevărul
Preludiul preferat al femeilor. FOTO Arhiva Adevărul

Preludiul preferat al femeilor. Chiar dacă o partidă de sex în grabă poate fi interesantă din când în când, femeile au nevoie de un preludiu elaborat ca să ajungă la orgasm.

Preludiul preferat al femeilor: dovezile de afecţiune le fac mai receptive din punct de vedere sexual 

Sexologul american Susan Quilliam a explicat pentru publicaţia medicală webmd.com. că cea mai sigură cale prin care un cuplu îşi poate îmbunătăţi viaţa sexuală este să înţeleagă importanţa preludiului.

„Chiar dacă se spune că pentru femei preludiul este mai important decât pentru bărbaţi, realitatea este că ambele sexe au nevoie de această perioadă de încălzire. Un studiu al Universităţii McGill din Canada a arătat că atât femeile, cât şi bărbaţii au neoie de aproximativ aceeaşi perioadă de stimulare sexuală pentru a atinge pragul maxim de excitaţie, adică între 11 şi 12 minute“, a subliniat Quilliam.

În timpul preludiului, hormonii şi neurotransmiţătorii sunt stimulaţi, iar capilarele de la nivelul epidermei trasportă o cantitate mai mare de sânge, deci senzaţiile fizice se intensifică. În timpul preludiului, corpul are timpul necesar să înţeleagă faptul că trebuie să se pregătească, iar rezultatul acestor pregătiri va fi un orgasm mult mai satisfăcător, a precizat expertul în relaţii de cuplu.

În primul rând, femeile sunt  mai receptive la preludiu dacă înainte au parte de afecţiune din partea partenerilor.

Femeile au nevoie să se simtă iubite pentru a-şi dori contactul sexual, în timp ce bărbaţii simt nevoia sa facă sex pentru a se simţi iubiţi, a punctat Susan Quilliam diferenţa majoră dintre cele două sexe. Exprimarea afecţiunii poate să însemne prepararea unei cine romantice sau expedierea unui sms de dragoste în timpul zilei. 

Preludiul preferat al femeilor: „inventarierea“ zonelor erogene

Nu poate fi oferită o reţetă perfectă pentru preludiu, pentru că fiecare femeie este diferită, dar există repere care pot fi ajustate de la caz la caz. Astfel, cele mai multe femei reacţionează pozitiv atunci când sunt sărutate sau muşcate uşor de lobii urechilor sau în spatele genunchilor, spune Quilliam. Atunci când facem dragoste pentru prima dată cu o persoană, este necesar să facem un audit. Mai exact, exploraţi întregul trup al partenerei şi observaţi ce anume în place. Chiar şi când e vorba despre un cuplu cu vechime, răbdarea este esenţială. Începeţi cu explorarea mâinilor, picioarelor, feţei, spatelui şi abia apoi accesaţi organele genitale“, recomandă Quilliam. Nu uitaţi să folosiţi un lubrifiant şi variaţi atingerile, nu rămâneţi blocaţi minute în şir pe aceeaşi mişcare. Schimbaţi tehnica, ritmul, dar nu şi când observaţi că partenera este pe punctul de a avea orgasm. Atunci când preludiul este făcut cu atenţie şi implicare, femeile ajung la orgasm înainte de a fi penetrate, explică sexologul.

Preludiul preferat al femeilor: păstrarea ritmului, esenţială 

Dacă partenera este de acord, nu ezitaţi să folosiţi accesorii sexuale în timpul preludiului, categorie în care pot intra uleiurile de masaj, vibratoarele, cătuşele etc. De asemenea, femeile sunt stimulate în mare măsură de sunete, abia apoi de ceea ce văd, cum se întâmplă în cazul bărbaţilor. Prin urmare, este posibil să aibă nevoie să-şi audă partenerul vorbind despre fanteziile sexuale pe care le are, să i se aducă aducă aminte despre ultima dată când au făcut dragoste sau să i se spună cât de excitantă este.

Nu în ultimul rând, sexologul sfătuieşte femeile să nu facă greşeala de a nu le spune partenerilor să continue stimularea sexuală atunci când simt că se apropie de orgasm: „Multe femei cred că nu au şansa unui orgasm sau pur şi simplu se simt jenate să le spună soţilor sau iubiţilor să nu se oprească din ceea ce fac. Bărbatul trebuie să păstreze ritmul atunci când femeia este pe punctul de a atinge climaxul, altfel tot efortul depus a fost în zadar.“

Viață de cuplu


Ultimele știri
Cele mai citite