Poziţia sexuală preferată trădează gândurile şi sentimentele partenerilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poziţia sexuală preferată trădează sentimentele partenerilor. FOTO Arhivă
Poziţia sexuală preferată trădează sentimentele partenerilor. FOTO Arhivă

Dorinţa de a face sex doar în anumite ipostaze poate spune câteva lucruri despre trăsăturile de caracter ale persoanei respective. Fie că preferaţi poziţia misionarului, linguriţa sau în picioare, poziţia sexuală vă trădează gândurile şi sentimentele.

Suntem trădaţi de ticurile pe care le avem, de limbajul corpului, modul care vorbim şi, evident, stilul în care facem sex. Sexologul britanic Ava Cadell este de părere că există o strânsă legătură între sentimentele şi gândurile unei persoane şi poziţia sexuală pe care o preferă, scrie menshealth.com.

Poziţia misionarului

Aceasta este poziţia în care cei mai mulţi oameni fac sex pentru prima dată. Cei care o preferă sunt un pic nesiguri pe ei, „simţind nevoia să se asigure că iubita este receptivă şi se bucură de sex“, spune sexologul Ava Cadell. De asemenea, ei au nevoie să simtă că au control asupra actului sexual, iar poziţia misionarului este perfectă pentru asta.

Având în vedere că poziţia aduce partenerii faţă în faţă oferă şi o anumită intimitate. „Este romantic, dar nu foarte aventuros“, spune Cadell. Nu e nimic în neregulă cu poziţiile clasice, dar asiguraţi-vă că aduceţi şi ceva din pasiunea sălbatică de care partenera are nevoie. „Încercaţi să o lăsaţi pe parteneră sus şi renunţaţi la dorinţa de control“, a adăugat sexologul.

Doggy Style

Rar pot fi întâlniţi bărbaţi care să nu iubească acest stil de a face sex, unii chiar crezând că acesta este modul în care oamenii au fost meniţi să facă sex. Un „căţeluş“ iubitor are caracteristici animalice devenind de multe ori rege al junglei, spune Cadell. În realitate, se teme de intimitate, nefiind deloc  romantic. Prin această poziţie câştigi profunzimea, dar pierzi intimitatea. Pentru a compensa, ai putea încerca poziţia „linguriţa“.  Astfel, partenera de sex nu va simţi că o tratezi ca pe o bucată de carne.

Partenera deasupra

Frumuseţea acestei poziţii este că există un milion de moduri în care o poţi face, dar totul depinde de ea. Bărbaţii care îşi iubesc partenera sunt mai de grabă preocupaţi să se simtă ea bine. Cadell spune că această poziţie arată că „el se simte bine chiar şi când conduce, dar poate fi şi dominant pentru a reuşi să-şi satisfacă partenera.“

Linguriţa

Dat fiind faptul că poziţia „linguriţa“ este cel mai adesea folosită în timpul somnului, nu e nicio surpriză faptul că este şi foarte intimă, fiind specifică partenerilor pasionali şi foarte îndrăgostiţi. Toată lumea adoră să experimenteze partea pasională a sexului, această poziţie fiind o bună oportunitate atunci când vrei să îţi arăţi romantismul. Totuşi, poţi fi în continuare intim chiar şi când adaugi un pic mai mult „foc“ în viaţa sexuală.

În picioare 

Fie că vă sprijiniţi de uşă, masa din bucătărie, birou sau poate că vă aflaţi în cabina de duş, puteţi face sex în picioare oriunde. De aceea, persoanele care iubesc această poziţie sunt aventuroase şi obraznice în ceea ce priveşte sexul. „Partenerii cărora le place această poziţie sunt iubitori de adrenalină, fiind excitaţi de ideea că ar putea fi prinşi, făcând sexul cât mai distractiv posibil cu puţină“, spune Cadell.  

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite