Portretul-robot al bărbatului infidel. Cum îl poţi identifica dintr-o privire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bprbaţii cu maxilar pronunţat şi păr dezordonat sunt mai tentaţi să înşele FOTO Shutterstock
Bprbaţii cu maxilar pronunţat şi păr dezordonat sunt mai tentaţi să înşele FOTO Shutterstock

Bărbaţii care calcă strâmb pot fi identificaţi după câteva trăsături faciale, spune Tracey Cox, un celebru specialist britanic în probleme de cuplu. Bărbia pătrată, nasul proeminent şi sprâncenele stufoase se numără printre trăsăturile comune infidelilor.

Trei secunde sunt suficiente pentru ca o femeie să-şi dea seama cât de fidel este bărbatul din faţa ei, susţinea un studiu publicat anul trecut. Bărbaţii, în schimb, nu au această abilitate de a depista femeile „predispuse“ la înşelat, spunea aceeaşi cercetare. 

Există câteva trăsături faciale şi corporale comune infidelilor, potrivit psihologului pe probleme de cuplu Tracey Cox, autoarea a 14 cărţi despre sex, relaţii şi limbaj corporal. Pornind de la câteva studii, dar şi de la principiile Siang Mein, artă chineză a interpretării trăsăturilor faciale, Tracey Cox a realizat pentru cotidianul „Daily Mail“ portretul-robot al bărbatului care înşală. Iată cum ar arăta el în viziunea psihologului britanic:

Este înalt

Bărbaţii scunzi au un nivel de testosteron mai mic decât cei înalţi, prin urmare şi un apetit sexual mai scăzut.

Are ochii distanţaţi

Există câteva studii care corelează distanţa dintre ochi cu libidoul masculin. Cu cât sunt mai depărtaţi, cu atât sunt mai libertini.

Are sprâncene stufoase

Atât la bărbaţi, cât şi la femei, sprâncenele stufoase sunt asociate cu o sexualitate puternică.

Are nasul proeminent

Psihologul Tracey Cox susţine că legătura dintre nasul mare şi apetitul sexual ridicat nu este un mit.

Are „muşchi pentru oglindă“

Bărbaţii afemeiaţi merg la sală doar pentru a arăta bine, nu pentru sănătate. Ei au ceea ce anterenorii de fitnees numesc „muşchi pentru oglindă“, meniţi să impresioneze. Această categorie de bărbaţi are pătrăţele pe abdomen şi bicepşi dezvoltaţi, dar nu acordă importanţă musculaturii picioarelor, pentru că o expun mai rar.

Este tuns ca Hugh Grant

Bărbatul infide are freza uşor neglijentă a lui Hugh Grant: tuns pe laterale şi cu părul mai lung în creştet, care cade pe frunte, dezordonat. Antropologul britanic Gil Greengross este cel care a observat că femeile consideră mai atrăgători bărbaţi care au o asemenea tunsoare.

Are faţa pătrată

Pentru un bărbat cu faţa ovală, casa şi familia sunt foarte importante. Este puţin probabil ca aceasta să calce strâmb, spune psihologul Tracey Cox.

Bea mult alcool

Bărbaţii care depăşesc doza de alcool permisă zilnic (500 ml de bere, 200 ml de vin sau 100 ml de tărie) sunt cu 82% mai predispuşi la adulter decât consumatorii ocazionali de alcool, potrivit unui studiu.  

Este dependent de cofeină

Şi consumul de cafea poate fi un indiciu al fidelităţii unui bărbat. Probabilitatea de a comite un adulter este de două ori mai mare în cazul băutorilor de cafea, arată un alt studiu. 

Viață de cupluPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite